16:54 17.05.2018

Суд продовжить розглядати справу про держзраду Януковича 5-8 червня

2 хв читати
Суд продовжить розглядати справу про держзраду Януковича 5-8 червня

 Оболонський районний суд Києва продовжить розгляд кримінального провадження за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді 5 червня.

На засіданні в четвер у суді було допитано як свідка сторони захисту в режимі відеоконференції з Криму екс-командувача Внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка, який нині проживає в Росії.

Він виклав свою версію подій на Майдані наприкінці 2013-го – на початку 2014 років. Зокрема, наводив відомі йому цифри про кількість загиблих і поранених правоохоронців. Схожу інформацію він уже озвучував раніше під час допиту у Святошинському райсуді Києва у справі за обвинуваченням п'яти екс-співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут" у вбивствах активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

С.Шуляк також вважає, що звернення В.Януковича до президента РФ Володимира Путіна від 1 березня 2014 року із проханням використовувати Збройні Сили РФ на території України базувалося на підписаному між Україною і РФ "договорі про дружбу і взаємодопомогу, де в разі виникнення загрози територіальній цілісності та конституційному ладу однієї з країн вони можуть звернутися по допомогу одне до одного".

"І на підставі цього договору було відпрацьовано звернення до РФ про початок консультацій із тих питань, які там викладено", - зазначив він.

С.Шуляк стверджує, що екс-президент звертався до російської сторони з проханням розглянути "можливість використання Збройних Сил РФ у миротворчій місії на території України".

Після завершення допиту цього свідка суд оголосив, що наступні засідання в цій справі відбудуться 5, 6, 7 і 8 червня. На цих засіданнях суд очікує інших свідків сторони захисту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА