18:13 17.05.2018

Суд заарештував на 2 місяці керівника "РИА Новости-Украина"

2 хв читати
Суд заарештував на 2 місяці керівника "РИА Новости-Украина"

 Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня стосовно підозрюваного у державній зраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

"Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 липня 2018 року", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик.

Стаття 111 КК України (держзрада), яку інкримінують К.Вишинському, альтернативного триманню під вартою запобіжного заходу не передбачає.

Як повідомлялося, 15 травня співробітники СБУ спільно з прокуратурою АР Крим провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві.

Слідство з’ясувало, що "Федеральне державне унітарне підприємство "Міжнародне інформаційне агентство "Россия сегодня" з метою проведення підривної діяльності проти України в 2014 році без передбаченої законом України "Про інформаційні агентства" державної реєстрації створило "Российское информационное агентство Новости Украина", за допомогою якого протягом кількох років українські медіа наповнювалися спотвореною інформацією про події в країні, зокрема всіляко виправдовувалася окупація півострова Крим Російською Федерацією.

Під час розслідування було отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости-Украина", містить заклики, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, державній та інформаційній безпеці.

За результатами проведених слідчих і негласних слідчих дій встановлено причетність громадян України до незаконної діяльності зазначених медіаресурсів в Україні.

Правоохоронці затримали в Києві керівника "РИА Новости-Украина" К.Вишинського. Увечері 15 травня йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

У середу, 16 травня, його привезли до Херсона, де суд обере запобіжний захід. Прокуратура проситиме про тримання під вартою.

Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом України, підозрюваного мають доправити до суду для обрання запобіжного заходу не пізніше 60 годин від моменту затримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА