19:59 17.05.2018

МВС переходить до практичної реалізації плану з деокупації Донбасу "маленькими кроками"

2 хв читати
МВС переходить до практичної реалізації плану з деокупації Донбасу "маленькими кроками"

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вже почав широку кампанію з підготовки заходів з деокупації тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, повідомив державний секретар МВС України Олексій Тахтай.

Як повідомляє в четвер департамент комунікації Нацполіції О.Тахтай під час зустрічі з послом Хорватії в Україні Томіславом Відошевічем зазначив, що А. Аваковим вже розпочато широку кампанію з підготовки заходів з деокупації тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. У реалізації цього плану українській стороні може допомогти досвід різних країн світу, зокрема, Хорватії.

"Одне з глобальних політичних рішень, яке сьогодні розглядається, -"перемога маленькими кроками". За цим варіантом повертати нашу територію ми будемо поетапно", - зазначив О.Тахтай.

Він також повідомив, що зараз МВС переходить до практичної площини реалізації плану. При цьому на нинішньому етапі важливо отримувати інформацію і мати підтримку міжнародних партнерів.

Держсекретар МВС додав, що в реалізації практичної частини плану братимуть участь всі служби, підлеглі МВС. Однак основний блок роботи буде покладено на Національну поліцію.

Присутній на зустрічі з послом Хорватії перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що Нацполіція вже почала підготовку до виконання плану МВС щодо повернення тимчасово окупованих територій Донбасу.

"Ми готові працювати над реалізацією цього плану і розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів. Працювати буде кожен підрозділ. На тимчасово окупованій території живуть наші громадяни. Вони чекають нашого повернення і потребують захисту", - підкреслив він.

У свою чергу посол Т.Відошевіч зазначив, що в цьому процесі важливу роль відіграє співпраця з населенням - дуже важливим фактором є встановлення довіри людей.

"З нашого досвіду саме довіра повинна бути до поліції. Саме в поліції люди бачили гарантію стабільності і безпеки. Що стосується нас - ми повністю відкриті до співпраці в процесі мирної реінтеграції Донбасу", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА