20:22 17.05.2018

Єврокомісія подала до суду на шість країн ЄС через якість повітря

2 хв читати
Єврокомісія подала до суду на шість країн ЄС через якість повітря

Єврокомісія подала позов до Європейського суду проти Франції, Німеччини, Великої Британії, Угорщини, Італії та Румунії в зв'язку з порушенням ними вимог до якості повітря. Про це йдеться в повідомленні на сайті комісії.

Як наголошується в повідомленні, Франція, Німеччина і Велика Британія обвинувачуються в тому, що вони перевищували норми з діоксиду азоту і не змогли вжити заходів, щоб скоротити перевищення норми концентрації цієї речовини. Угорщина, Італія і Румунія обвинувачуються в тому, що перевищували норми за кількістю твердих частинок у повітрі.

"Шість держав-членів, про які йдеться, не представили надійних, ефективних і своєчасних заходів зі скорочення забруднення в узгоджених межах і як можна швидше, як того вимагає законодавство ЄС", - йдеться в повідомленні ЄК.

Єврокомісія зазначає, що вона продовжує вживати заходів, щоб підвищити якість повітря в Європі. "У членів ЄС, проти яких подаються позови, була достатня кількість "останніх шансів" за останнє десятиліття, щоб поліпшити ситуацію", - заявив глава комісії з питань навколишнього середовища Кармену Велла.

Як наголошується в повідомленні, в Німеччині річні концентрації оксиду азоту, зареєстровані в 2016 році, досягали в Штутгарті 82 мкг / м3 проти граничного значення 40 мкг / м3. У Франції річний показник цієї речовини склав 96 мкг / м3 у Парижі, а в Великій Британії - 102 мкг / м3 (в Лондоні).

В Італії добові граничні значення твердих частинок повітря в 2016 році були перевищені протягом 89 днів, в Угорщині - до 76 днів, в Румунії - 38 днів.

Щороку через наслідки вдихання забрудненого повітря вмирають 7 млн ​​осіб, повідомляла на початку травня Всесвітня організація охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА