20:37 17.05.2018

Суд у Києві відпустив на поруки нардепів активіста Майдану Бубенчика

2 хв читати
Суд у Києві відпустив на поруки нардепів активіста Майдану Бубенчика

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід активісту Майдану Івану Бубенчику у вигляді взяття на поруки народними депутатами Олегом Петренком і Андрієм Денисенком терміном до 15 липня.

Як повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Леся Кляровська, відповідне рішення суд прийняв на засіданні в четвер увечері. Таким чином, суд відмовив держобвинуваченню в застосуванні до І.Бубенчика запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, учаснику акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві в 2014 році І.Бубенчику було оголошено підозру в скоєнні вбивства співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця.

У зв'язку з неодноразовими нез'явленнями на допит було прийнято рішення про примусовий привід І.Бубенчика до слідчого для проведення слідчих дій. Йому повідомили про підозру і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

4 квітня генпрокурор Ю.Луценко прийняв рішення щодо зміни групи прокурорів, що розслідують події під час Революції гідності в Києві в 2014 році, в зв'язку з тією кваліфікацією дій І.Бубенчика, з якою він не погоджується.

5 квітня в суді державне обвинувачення відкликало клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою І.Бубенчика, його звільнили з-під варти.

Того ж дня йому повідомили про змінення підозри. Тепер І.Бубенчик підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) і ч. 1 ст. 263 (придбання та носіння вогнепальної зброї і боєприпасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Прокуратура направила до суду нове клопотання про обрання І.Бубенчику запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. При цьому його адвокати вважають, що немає підстав обирати І.Бубенчику якийсь запобіжний захід.

І.Бубенчик - активіст євромайдану, командир батальйону "Захід-2", учасник АТО, удостоєний державних нагород.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА