07:04 18.05.2018

Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про санкції до осіб і компаній

3 хв читати
Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про санкції до осіб і компаній

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО про застосування і скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до осіб і компаній.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 "Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться у відповідному указі П.Порошенко, оприлюдненому на сайті президента України в ніч на п'ятницю .

Даний указ набирає чинності з дня його опублікування.

Рішення РНБО, яке вводиться в дію даним указом президента, крім іншого передбачає, що в додатку 1 до рішення РНБО від 28 квітня 2017 року виключаються позиції 975 і 993.

Таким чином, з переліку фізичних осіб, до яких застосовано санкції, виключені Юлія Олексіївна Рибакова (1984 року народження, зареєстрована за адресою: Запорізька обл., Токмак, вул.Крупскої, 47), та Світлана Дмитрівна Євдокимова (1969 року народження, зареєстрована за адресою: Тернопільська обл., Чортківський район, смт.Заводське, вул.Паркова 4), до яких раніше були застосовані санкції терміном на три роки у вигляді блокування активів, заборони участі в приватизації, оренди державного майна резидентами іноземної держави і особами, які прямо або опосередковано контролюються резидентами іноземної держави, позбавлення державних нагород України та інші санкції.

Згідно з рішенням РНБО санкції застосовані до фізичних осіб згідно з додатком 1 та до юридичних осіб згідно з додатком 2.

Однак відповідні додатки з переліком фізосіб та юросіб, щодо яких вводяться санкції, на час публікації указу на сайті президента не оприлюднені.

Також РНБО в своєму рішенні доручає Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про введення санкцій і поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Також Кабінету міністрів України доручено подати у місячний строк пропозиції про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення процедури застосування, реалізації та моніторингу санкцій.

Як повідомлялося, 2 травня РНБО України ввело в дію персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США і країн ЄС застосували відповідні рішення.

"Санкції вводяться з ініціативи Кабінету міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки або безстроково по відношенню до фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки та проведення незаконного голосування в окупованому Криму в рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо", - повідомляє в середу ввечері прес-служба РНБО України за підсумками засідання.

В інформації зазначається, що також санкції введені відносно осіб, причетних до інформаційної та кіберагресії проти нашої країни, до протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи і членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо.

"Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки", - додали в прес-службі РНБО України.

Разом з тим, в інформації не вказуються будь-які імена, назви або кількість осіб, щодо яких було прийнято рішення ввести санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА