08:15 18.05.2018

Справу організаторів і членів ОЗУ, які виманювали гроші в пенсіонерів під виглядом акційних знижок у супермаркетах, направлено до суду

2 хв читати
Справу організаторів і членів ОЗУ, які виманювали гроші в пенсіонерів під виглядом акційних знижок у супермаркетах, направлено до суду

Прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальні акти стосовно трьох організаторів і сімох виконавців організованої групи, які під приводом проведення акцій у супермаркетах виманювали гроші в покупців.

"Їм інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою) КК України", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

За даними досудового розслідування, групу було створено влітку 2017 року. Її організували три жінки з Луганської та Донецької областей, неодноразово судимі за різні злочини, зокрема за шахрайство. До своєї схеми вони залучили жителів інших регіонів країни. Майже всі члени групи також були судимі.

Учасники групи знаходили своїх потенційних жертв (переважно літніх людей) поблизу супермаркетів, підходили до них під приводом проведення акцій на товари, пропонували конверт, у якому нібито перебувала картка на знижку в 50% на всі товари в магазині. Для того, щоб її отримати, необхідно було виконати дві умови: довести свою платоспроможність і активувати картку. Тобто людина повинна була покласти в конверт із карткою певну суму грошей, після чого пакет запаковували й повертали власнику грошей. При цьому учасники групи непомітно підміняли гроші в конверті фальшивками. Наступного дня, коли людина приходила за зазначеною адресою, щоб активувати картку та забрати свої гроші, з'ясовувалося, що ніяка акція не проводилася, а в конверті замість грошей - нарізані папірці.

За даними правоохоронців, до організації входили чотири підгрупи, які діяли в різних регіональних центрах. У кожній із них "працювали" по 3-4 людини.

Зокрема, на території Харкова встановлено 14 епізодів їхньої діяльності, внаслідок яких постраждалим завдано збитків на суму понад 500 тис. грн.

Наразі слідство встановило всіх 18 осіб, причетних до шахрайської схеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА