13:07 18.05.2018

Сергія Скрипаля виписали з лікарні в Солсбері

2 хв читати
Сергія Скрипаля виписали з лікарні в Солсбері

Національна служба охорони здоров'я Великобританії в п'ятницю повідомила, що екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля виписали з лікарні після отруєння нервово-паралітичним речовиною на початку березня 2018 року.

"Фантастична новина: Сергій Скрипаль почувається досить добре для того, щоб залишити Окружну лікарню в Солсбері", - заявила глава лікарні в Солсбері Кара Чарльз-Баркс.

Вона наголосила, що швидке одужання стало можливим завдяки важкій роботі та високому професіоналізму співробітників лікарні. "Вони продемонстрували кращу роботу Національної служби охорони здоров'я", - наголосила К.Чарльз-Баркс.

Дочку С.Скрипаля Юлію виписали з лікарні кілька тижнів тому.

16 квітня Національна служба охорони здоров'я Британії повідомила, що С.Скрипаль вийшов із критичного стану. "Стан здоров'я цієї людини покращується. Він вже не в критичному стані", - зазначалося в заяві відомства.

Раніше, 10 квітня медичний директор шпиталю Солсбері Крістін Бланшард повідомляла, що С.Скрипаль одужує, хоча й не так швидко, як його дочка Юлія, яку того ж дня виписали з шпиталю. "Ми сподіваємося, що в результаті лікування він теж зможе полишити лікарню", - сказала тоді К.Бланшард.

За її словами, батько і дочка Скрипалі постраждали від застосування нервово-паралітичної речовини, що порушує роботу нервової системи. Головним завданням лікарів було стабілізувати стан пацієнтів, щоб вони продовжували дихати, а кров могла циркулювати, для їх лікування застосовувалися різні медикаменти і процедури для усунення залишків токсинів.

С.Скрипаль майже місяць перебував у стані, який шпиталь називав критичним. Про те, що він прийшов до тями і почав говорити, 7 квітня повідомив телеканал Sky news, не вказавши джерел цієї інформації.

Колишній співробітник ГРУ і британський агент Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія, за версією Лондона, 4 березня зазнали впливу бойової нервово-паралітичної речовини сімейства "Новачок". Лондон виступив із твердженням про те, що ця речовина розроблялося в Росії, і на цій підставі звинуватив Москву в причетності до інциденту. Російська сторона відкинула обвинувачення, вказавши, що програм розробки такої речовини ні в СРСР, ні в Росії не існувало.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА