16:16 18.05.2018

До КС надійшло подання групи нардепів щодо конституційності закону, який дозволив Луценку стати генпрокурором

2 хв читати
До КС надійшло подання групи нардепів щодо конституційності закону, який дозволив Луценку стати генпрокурором

У Конституційний суд України надійшло подання 45 народних депутатів щодо конституційності закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються діяльності Генеральної прокуратури".

"18 травня до Конституційного суду України надійшло конституційне подання 45 народних депутатів щодо відповідності Конституції (конституційності) закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури" від 12 травня 2016 року № 1355–VIII", – йдеться в повідомленні на сайті КС.

15 травня 218 року позафракційний народний депутат Віктор Чумак повідомив, що народні депутати направляють до Конституційного суду подання про визнання неконституційним закону, яким парламент змінив вимоги до кандидата на посаду генерального прокурора України, що дозволило Юрію Луценку обійняти цю посаду.

"45 народних депутатів підписали конституційне подання щодо визнання цього закону неконституційним з мотивом порушення регламенту. Всі 45 підписів під цим конституційним поданням перевірені апаратом Верховної Ради, засвідчені печаткою та підписами керівника апарату Верховної Ради. І це конституційне подання цього тижня буде передано в Конституційний суд", – сказав В.Чумак.

Він нагадав, що закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності генеральної прокуратури було ухвалено 12 травня 2016 року.

"Це той проект закону, який дав можливість обійняти посаду генерального прокурора Юрію Віталійовичу Луценку і змінив всі правила призначення на посаду генерального прокурора", – сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА