16:17 18.05.2018

Китайсько-українська наукова співпраця має вийти на новий рівень - посол Китаю

2 хв читати
Китайсько-українська наукова співпраця має вийти на новий рівень - посол Китаю

Посол КНР в Україні Ду Вей вважає, що китайсько-українське співробітництво у науковій сфері має вийти на новий рівень, і відзначив важливість розвитку науково-технічного та інноваційного співробітництва двох країн.

"На сьогодні розвиток Китаю вступив у нову епоху, тому китайсько-українське співробітництво також має вступити в нову епоху", - сказав він під час урочистого святкування Дня науки в Міністерстві освіти і науки України в п'ятницю.

Посол наголосив, що дуже важливим є розвиток науково-технічного та інноваційного співробітництва.

Під час заходу були вручені премії Кабінету Міністрів України за розробку і впровадження інноваційних технологій, відомчі нагороди, відзнаки Scopus Awards Ukraine.

Премії, зокрема, було вручено колективам винахідників за роботи: "Розробка і впровадження інноваційних медико-біофізичних технологій радіаційної безпеки персоналу, який виконує роботи із перетворення об'єкта "Укриття" Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему", "Розробка і впровадження молекулярно-генетичних технологій діагностики онкологічних захворювань у населення України в післячорнобильський період", "Біологізація землеробства - якість і безпека продукції АПК", "Розробка і впровадження інноваційних та ресурсозбережних технологій продуктів харчування в структурі продовольчої безпеки України" та "Створення і застосування безпілотних авіаційних комплексів класу "міні" та впровадження інноваційних технологій їхнього виробництва".

Крім того, під час заходу були зачитані вітальні звернення президента України, прем'єр-міністра і спікера Верховної Ради.

Як повідомлялося, 11 травня Кабінет Міністрів присудив п'ять урядових премій по 200 тис. грн за розробку та впровадження інноваційних технологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА