08:20 19.05.2018

Бомбардувальники США змінили курс польотів після погроз КНДР

1 хв читати
Бомбардувальники США змінили курс польотів після погроз КНДР

США, Японія і Південна Корея домовилися змінити курси польотів щонайменше двох американських стратегічних бомбардувальників B-52, щоб вони не пролітали над Корейським півостровом. Про це повідомляє CNN з посиланням на два джерела в Пентагоні.

Рішення прийнято після погроз з боку Пхеньяна щодо замороження діалогу з Сеулом через військові навчання США в регіоні. Телеканал зазначає, що бомбардувальники вилетіли з американського острова Гуам, підлетіли на південний схід від Корейського півострова, але не увійшли до повітряного простору Республіки Корея.

У середині травня Північна Корея скасувала заплановані зустрічі з представниками Сеула через військові навчання США і Південної Кореї. Тоді ж у Пхеньяні пригрозили скасувати зустріч лідера КНДР Кім Чен Ина з президентом США Дональдом Трампом. Однак у Держдепартаменті США підкреслили, що не отримували повідомлень щодо скасування зустрічі.

Президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин мають зустрітися 12 червня в Сінгапурі. Темою зустрічі стане денуклеаризація Корейського півострова. У Пхеньяні пізніше назвали умову проведення зустрічі двох лідерів: американська адміністрація має припинити вимагати проведення денуклеаризації в односторонньому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА