13:47 19.05.2018

На Донбасі в суботи зафіксовано 11 ворожих обстрілів, один український військовий поранений внаслідок підриву на вибуховому пристрої

2 хв читати
На Донбасі в суботи зафіксовано 11 ворожих обстрілів, один український військовий поранений внаслідок підриву на вибуховому пристрої

У районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донеччині з початку суботи зафіксовано 11 обстрілів бойовиками українських позицій, один український військовий важко поранений в результаті підриву на невстановленому вибуховому пристрої, повідомляють в ООС.

"Поточна ситуація сьогодні, 19 травня, в районі відсічі збройній агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях. З опівночі в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 прицільних обстрілів наших опорних пунктів", – йдеться у звіті ООС, підготовленому Міністерством оборони України і розміщеному на сайті "Медіа РНБО" в суботу.

На Луганському напрямку протягом ночі наші позиції зазнали обстрілів артилерією, мінометами,  стрілецькою зброєю різних типів і калібрів та гранатометами.

"В районі населеного пункту Залізне наші військові знову опинилися під обстрілом ворожих артилерійських систем калібру 122 мм. У бік наших позицій противник випустив 18 снарядів цього калібру", – йдеться у звіті.

Також чотири обстріли зі стрілецької зброї різних типів і калібрів та мінометів калібру 82 мм і гранатометів зафіксовані нашими військовими в районі Новозванівки. Ще один такий обстріл відбувся в районі Попасної.

"На Донецькому напрямку протягом ночі було відносно тихо. Лише близько другої години ночі бойовики протягом 20 хвилин обстрілювали наших захисників в районі Широкиного зі стрілецької зброї. Але на світанку в районі Авдіївки противник здійснив три обстріли наших позицій з використанням мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також БМП", – йдеться у звіті ООС.

Станом на 9:00 суботи, 19 травня, серед українських військовослужбовців є один поранений.

"Він підірвався на невстановленому вибуховому пристрої, наразі детальна інформація щодо події з’ясовується. Стан здоров’я пораненого оцінюється як важкий", – сказано у звіті.

В ООС також констатували, що бойовики не припиняють практику обстрілів населених пунктів та приміщень мирних жителів.

" Так, сьогодні, о 06:30, з мінометів калібру 120 мм був підданий обстрілу населений пункт Зайцеве. По житловому сектору було випущено 8 мін. Наразі уточнюються відомості щодо наявності руйнувань та жертв", – йдеться у звіті.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, на окупованій території триває всебічне забезпечення окупаційних військ з території РФ. Здійснюється поповнення поточних витрат боєприпасів у з'єднаннях та частинах так званих 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів, створення запасів боєприпасів на складах.

Зокрема, у н. п. Іловайськ вагонами ВАТ «Російські залізниці» переміщена чергова партія боєприпасів, зокрема. 122-мм реактивні снаряди до «Градів», 122-мм артилерійські снаряди, патрони до стрілецької зброї та зенітних установок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА