16:50 20.05.2018

Від початку доби бойовики двічі обстріляли Зайцеве й застосували "Град" у районі ДФС

2 хв читати
Від початку доби бойовики двічі обстріляли Зайцеве й застосували "Град" у районі ДФС

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) констатує, що в останні дні обстановка на лінії розмежування сторін на Донбасі має тенденцію до загострення, зважаючи на подальше активне застосування бойовиками забороненого Мінськими угодами озброєння як по позиціях Збройних сил України, так і по цивільній і промислової інфраструктури регіону.

"Зокрема, з початку доби, станом на 13.30, бойовики збройних формувань РФ понад 22 разів порушували режим припинення вогню, 12 з яких - із застосуванням забороненого мінських домовленостей озброєння. По позиціях ЗС України та цивільній інфраструктурі застосовано не менш 249 снарядів і мін", - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК, оприлюдненому в неділю на сторінці Операції об'єднаних сил в соцмережі Фейсбук.

Так, з початку доби, бойовики двічі обстріляли населений пункт Зайцеве (Бахмутський р-н, Донецька обл.), Здійснивши при цьому 10 пострілів з артилерійських систем 122 калібру, і 32 пострілу з мінометів 120 калібру.

"За результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами мобільної групи СЦКК, задокументовано пряме попадання міни в приватні будинки і господарські будівлі по вулиці вул.Вернадського 8, 57. В результаті розриву міни зруйнований повністю один будинок, в іншому пошкоджені вікна і стіни. На щастя, ніхто з місцевих жителів не постраждав", - йдеться в повідомленні.

В Українській стороні СЦКК поінформували, що про зазначене повідомили СММ ОБСЄ.

Також ідеться в повідомленні, бойовики продовжують дестабілізувати ситуацію в 15-кілометровій зоні навколо Донецької фільтрувальної станції (ДФС), поблизу населеного пункту Авдіївка.

"Близько 5.20 противник зробив 20 пострілів по цьому району з РСЗВ "Град". Обстріл району ДФС противник здійснював незважаючи на встановлення в цьому районі чергового режиму тиші, рішення про яке було прийнято напередодні", - інформують у СЦКК, зазначаючи, що в разі ушкодження на ДФС ємностей з 5,8 тонн використовуваним для очищення рідким хлором без води може залишитися майже 500 тис. місцевого населення по обидві сторони лінії зіткнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА