07:09 21.05.2018

ЦВК Молдови визнав вибори мерів двох найбільших міст країни такими, що відбулися

2 хв читати
ЦВК Молдови визнав вибори мерів двох найбільших міст країни такими, що відбулися

Вибори мерів двох найбільших міст Молдови - Кишинева й Бєльців - визнані такими, що відбулися, повідомили кореспонденту "Інтерфаксу" в Центральній виборчій комісії республіки.

Згідно з представленими даними, станом на 16:00 у Кишиневі проголосувало трохи більше 25% виборців, включених до списків для голосування. У Бєльцях проголосували 26% виборців. Ще в п'яти населених пунктах, де проходять дострокові вибори мерів, у виборах взяли участь від 30 до 45% виборців. Таким чином, вибори у всіх населених пунктах визнані такими, що відбулися, так як для цього достатньо 25% виборців. Усі виборчі дільниці закрилися о 21:00.

До цього часу проголосували вже всі 11 кандидатів на пост мера Кишинева, а також усі вісім кандидатів на пост мера Бєльців.

Також проголосували керівники Молдови.

"Я віддав свій голос за те, щоб ситуація змінилася на краще, за комфортне життя в Кишиневі, за сучасне місто з хорошими дорогами, ігровими майданчиками для дітей, спортивними майданчиками, розвиненою інфраструктурою, облаштованими і доглянутими парками, за місто з ефективним управлінням. Кишинів повинен стати однією з найкрасивіших столиць, привабливою і для жителів міста, і для його гостей", - заявив на виборчій дільниці президент Молдови Ігор Додон.

Він закликав жителів Кишинева "прийти на вибори і проголосувати за відповідального мера".

У свою чергу, прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп висловив упевненість, що "жителям Кишинева набридла політична тріскотня, критика і обіцянки".

"Я думаю, що час судити за справами. Ми повинні голосувати за ту людину, яка зможе вирішити численні проблеми Кишинева, розвивати столицю і перетворити її на справжнє європейське місто", - підкреслив П.Філіп.

Найбільш гостра боротьба між кандидатами очікується в Кишиневі, де зареєстровано 11 кандидатів. Основна боротьба розгорнеться між колишнім в.о. мера Кишинева Сільвією Раду, яку підтримує правляча Демократична партія, лідером фракції Партії соціалістів в муніципальній раді Кишинева Іваном Чебаном і лідером проєвропейської партії "Платформа DA" Андрієм Нестасе.

У Бєльцях зареєстровано вісім кандидатів на пост мера. Тут боротьба розгорнеться між представником "Нашої партії" Миколою Григоришиним і представником Партії соціалістів Олександром Усатовим.

Попередні результати виборів стануть відомі близько півночі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА