07:33 21.05.2018

ЦВК Венесуели оголосив Мадуро переможцем президентських виборів

2 хв читати
ЦВК Венесуели оголосив Мадуро переможцем президентських виборів

ЦВК Венесуели оголосив про те, що чинний президент Ніколас Мадуро виграв вибори. Опозиція звинуватила владу в численних порушеннях

Як повідомляє агентство Reuters, за даними ЦВК діючий глава Венесуели Ніколас Мадуро за підсумками президентських виборів заручився підтримкою 68% тих, хто проголосував. Він значно випередив найближчого конкурента - екс-губернатора штату Лара Енрі Фалькона, за якого проголосували втричі менше виборців.

При цьому ЦВК підтвердив низьку явку. На виборчі дільниці прийшли трохи більше 46% громадян. Для порівняння в 2013 році проголосували 80% виборців.

Новина про переобрання Мадуро викликала радість у його прихильників в Каракасі, де сотні людей з феєрверками влаштували танці біля президентського палацу.

Опозиція, частина якої бойкотувала вибори, заявила про те, що голосування проходило з масовими порушеннями. Противники Мадуро звинуватили його, зокрема, в залякуванні людей. Виборців у бідних кварталах попереджали, що в разі низької явки їх можуть позбавити допомоги.

Тим часом ціла низка країн заявили, що не визнаватимуть результати виборів. Серед них США, Аргентина, Чилі. Заступник державного секретаря Джон Салліван зокрема вказав, що метою Вашингтона є боротьба з корупційним режимом.

Попередні президентські вибори відбулися в Венесуелі в 2013 році після смерті президента Уго Чавеса. Вже тоді країна відчувала економічні труднощі, які тільки посилилися після падіння цін на нафту в 2014 році. У країні відбулися багатотисячні антиурядові маніфестації, що супроводжувалися заворушеннями і сутичками з силами правопорядку.

На виборах до парламенту 2015 року перемогу здобули опозиційні сили - противники Мадуро. Однак, незважаючи на всі спроби оголосити президенту імпічмент, домогтися зміни влади і курсу, Мадуро утримався при владі - багато в чому завдяки підтримці Верховного суду.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА