14:29 21.05.2018

За тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала 7700 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі

1 хв читати
За тиждень СММ ОБСЄ зафіксувала 7700 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі

За тиждень у зоні проведення операції об'єднаних сил спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували 7 тис. 700 випадків порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

"Минулий тиждень був чи не найгіршим за весь час конфлікту, наші спостерігачі зафіксували 7 тис. 700 випадків недотримання режиму перемир'я", - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, вночі 16 травня і вранці 17 травня в районі Світлодарська зафіксовано близько 500 вибухів. У районі Горлівки 17-18 травня спостерігачі на патрульній базі чули 140 вибухів від снарядів, випущених з артилерії і танків.

"16 травня камера, встановлена в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС), зафіксувала розрив 20 ракет, випущених з РСЗВ. Ракети розірвалися на підконтрольній Києву території", - зазначив А.Хуг.

Він особливо наголосив, що існує необхідність негайного розведення сил і засобів у районі ДФС.

"Доки сили розташовані на відстані 200-300 м одна від одної, станція залишається епіцентром бойових дій. Без розведення сил і засобів вона не може функціонувати. І близько 300 тис. місцевих жителів обабіч лінії розмежування залишаються без води. Без розведення питання зупинення роботи ДФС - це лише питання часу", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА