17:58 21.05.2018

Суд відмовив захисту Насірова у відводі прокурора - САП

3 хв читати
Суд відмовив захисту Насірова у відводі прокурора - САП

Шевченківський районний суд Києва на засіданні за обвинуваченням екс-голови Державної фіскальної служби (ДФС) України Романа Насірова та керівника департаменту ДФС України в понеділок відмовив стороні захисту у відводі прокурора.

Як повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в соцмережі Facebook у понеділок, відвід прокурора, на думку САП, був необґрунтований і спрямований на затягування судового засідання і втрату часу на зачитування обвинувального акта.

"У час, який залишився в судовому засіданні, прокурор продовжив зачитувати обвинувальний акт. Зазначаємо, що сторона захисту висунула вимогу читати із зазначенням тире, дробів, вихідних номерів. На сьогодні зачитано 245 сторінок обвинувального акта", - зазначають у САП, нагадуючи, що на вимогу захисту почали зачитувати повний текст обвинувального акта на 774 сторінках 7 грудня 2017 року.

Наступне судове засідання призначено на 9:00 30 травня.

Як повідомлялося, 2 березня 2017 року детективи НАБУ повідомили про підозру у скоєнні злочину голові ДФС Р.Насірову, після чого його затримали в лікарні "Феофанія". Його підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Сторона обвинувачення вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

Солом'янський райсуд Києва 7 березня обрав Р.Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою застави в сумі 100 млн грн. У САП 16 березня повідомили, що за Р.Насірова його дружина внесла цю заставу.

23 листопада Окружний адміністративний суд Києва вирішив, що Р.Насіров як голова Державної фіскальної служби мав право приймати рішення на надання податкової розстрочки компаніям.

7 грудня в Шевченківському райсуді Києва відбулося судове засідання з розгляду по суті обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови ДФС і керівника департаменту служби. Їх обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Крім того, Р.Насірову інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

21 травня адвокати Р.Насірова заявили, що звертаються до президента України Петра Порошенка з проханням вжити заходів для захисту конституційних гарантій адвокатури у зв'язку з порушеннями адвокатської таємниці співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), які зафіксували спілкування Р.Насірова із захистом, а потім намагалися використовувати ці записи як докази обвинувачення в суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА