19:06 21.05.2018

Поліція затримала трьох людей під час конфлікту між активістами і бізнесменом в Одесі

2 хв читати
Поліція затримала трьох людей під час конфлікту між активістами і бізнесменом в Одесі

Співробітники поліції затримали трьох осіб під час конфлікту на Фонтанській дорозі між сотнею активістів кількох патріотичних організацій з одного боку і бізнесменом Романом Купером і найнятої ним охоронною фірмою з іншого.

Як повідомила прес-служба Головного управління Нацполіції в Одеській області, вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 173 (хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, сам конфлікт попередньо кваліфіковано за ч.2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України.

Наразі конфлікт врегульовано. Після кількагодинної облоги офісу бізнесмена його вивезла в невідомому напрямку група бійців одного зі спецпідрозділів.

За словами радника начальника Головного управління Нацполіціі в Одеській області Руслана Форостяка, наразі даних про постраждалих унаслідок конфлікту громадян, співробітників охоронної фірми або правоохоронців немає, за медичною допомогою ніхто не звертався.

Як повідомлялося, між 13:00 і 14:00 близько сотні активістів низки патріотичних організацій, зокрема "Рада громадської безпеки", "Автомайдан", "Самооборона Одеси", атакували офіс бізнесмена Романа Купера.

Зокрема, вони закидали офіс яйцями, картоплею і помідорами, а також пошкодили автомобіль однієї з охоронних фірм, які захищають бізнесмена.

Причиною таких дій став конфлікт між керівником "Ради громадської безпеки" Марком Гордієнком і Р.Купером. Останній звинуватив громадського працівника у вимаганні грошей і публічно образив його 2 травня під час поминальних заходів на Куликовому полі.

У свою чергу М.Гордієнко оприлюднив документи і скріншоти, які нібито свідчать про кримінальне минуле Р.Купера та його симпатії сепаратистам на сході України.

Поліція розділила сторони конфлікту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА