08:41 22.05.2018

Шість країн "G-20" не визнали результати виборів у Венесуелі

1 хв читати
Шість країн "G-20" не визнали результати виборів у Венесуелі

Представники Австралії, Аргентини, Канади, Мексики, США і Чилі на саміті "Групи двадцяти" в Буенос-Айрес заявили, що не визнають перемогу Ніколаса Мадуро на минулих у Венесуелі президентських виборах.

"З огляду на брак легітимності виборчого процесу, ми не визнаємо результати (які відбулися в Венесуелі - ІФ) виборів", - заявив глава МЗС Аргентини Хорхе Форі від імені представників шести країн.

Він також зазначив, що до виборчого процесу в Венесуелі "не були допущені деякі політичні гравці".

Західні ЗМІ нагадують, що Чилі не є членом G20, проте представник країни бере участь у саміті в Буенос-Айресі в якості запрошеного гостя.

Раніше повідомлялося, що президент Венесуели Н.Мадуро був переобраний на пост глави держави. В цілому він отримав більше 5,8 млн голосів (близько 68%), його основний суперник, опозиційний кандидат Енрі Фалькон набрав 1,8 млн голосів (22%). При цьому основні опозиційні сили Венесуели бойкотували вибори.

Президентські вибори у Венесуелі відбулися на тлі глибокої економічної кризи. Оголошенню виборів передували масові протести, учасники яких обвинувачували Н.Мадуро в ігноруванні законів, ув'язненні політичних опонентів, тиску на судові органи, а також в економічних проблемах країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА