12:22 22.05.2018

У випадку кіберзагрози майже 70% українських підлітків не звертаються по допомогу

1 хв читати
У випадку кіберзагрози майже 70% українських підлітків не звертаються по допомогу

В Україні 69% підлітків не звертаються нікуди по допомогу у разі зіткнення з кіберзагрозами та лише 1% повідомляють кіберполіції, свідчить дослідження міжнародної громадської організації "Європейська медіа платформа", присвячена темі "Кібербезпека очима української молоді".

Зокрема, згідно з результатами дослідження, представленими у вівторок у Києві, у разі зіткнення з кіберзагрозами 69% підлітків не звертаються по допомогу ні до кого, 15% звертаються до друзів, 7% - до батьків, 5% - до компаній і по 1% - до кіберполіції, на "гарячі лінії", до ГО Centr-UA та YouTube.

Крім того, згідно з дослідженням, 71,6% українських підлітків продовжують користуватися російськими соціальними мережами, 23% - не користуються, але мають аккаунт, 4,3% - видалили акаунт і 1,1% - не мали аккаунта взагалі.

Також наголошується, що більше половини опитаних визнають, що їм необхідно більше знань із кібербезпеки, але 62% з них не знають, де отримати необхідну інформацію.

Дослідження складалося з двох частин: анонімні опитування української молоді у кількох фокус-групах (кілька класів однієї з київських шкіл, один курс київського коледжу, одна група одного київського вишу). Загальна кількість респондентів - 95 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА