12:33 22.05.2018

У лікарні залишаються 29 школярів, які отруїлися в Миколаєві

2 хв читати
У лікарні залишаються 29 школярів, які отруїлися в Миколаєві

Станом на ранок 22 травня в лікарні на обстеженні залишалося 29 із 36 дітей, госпіталізованих у Миколаєві в понеділок після того, як у будівлі школи №6 в Заводському районі міста було розпорошено невідому речовину.

"Станом на 7.00 22 травня в лікарні на обстеженні залишаються ще 29 дітей. Причини події встановлюються. Фахівці провели відповідні заміри, небезпечні речовини не виявлено, роботи із обстеження будівлі школи завершено. Загрози життю дітей немає", - повідомляється на офіційному сайті Державної служби із надзвичайних ситуацій у вівторок вранці.

За даними відомства, інформація про розпилення невідомого аерозолю з різким запахом надійшла до рятувальників о 10:47 у понеділок, після чого в школу прибули хіміки на пересувній хіміко-радіологічній лабораторії та чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України в Миколаївській області. Зі школи були евакуйовані близько 400 учнів. Для проведення медогляду до 2-ї міської дитячої лікарні було доправлено 36 учнів, які скаржилися на подразнення очей і верхніх дихальних шляхів.

Як повідомлялося, в понеділок депутат Миколаївської міської ради Дмитро Жвавий повідомив про витік реактиву на уроці в школі №6 м.Миколаїв, але пізніше він заявив, що речовина "дуже нагадує сльозогінний газ з балончика "Черемуха". Він також повідомив, що 36 дітей доправили до лікарні, але вони не в тяжкому стані.

За даними місцевих ЗМІ, під час четвертого уроку діти масово почали кашляти і скаржитися на погіршення самопочуття, навчальний процес було зупинено. На місце події були викликані аварійні служби.

Постраждали діти, які перебували на другому поверсі школи - учні 2, 6 і 9 класів. Вони були госпіталізовані до дитячої лікарні з попереднім діагнозом "отруєння невідомою речовиною". Двоє школярів перебували в реанімації під наглядом лікарів. Ще одна дівчинка, учениця 9-го класу, повернулася з дому і звернулася до медиків по допомогу зі скаргами на погане самопочуття.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА