14:21 22.05.2018

Справу за обвинуваченням Лавриновича розглядатиме Подільський райсуд Києва

3 хв читати
Справу за обвинуваченням Лавриновича розглядатиме Подільський райсуд Києва

Апеляційний суд Києва визначив підсудність розгляду кримінального провадження за обвинуваченням колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича в сприянні захопленню влади колишнім президентом України Віктором Януковичем - справу розглядатиме Подільський районний суд Києва.

Як повідомляє у вівторок на своїй сторінці у Facebook департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, підсудність у кримінальному провадженні щодо О.Лавриновича була визначена протягом місяця.

У своєму повідомленні департамент спецрозслідування нагадує, що обвинувальний акт щодо О.Лавриновича 18 квітня був направлений до Печерського райсуду Києва, який встановив, що більшість суддів розглядали процесуальні документи у цьому проваджнні як слідчі судді на стадії досудового розслідування, у зв'язку з чим відсутня можливість утворити склад суду за цією судовою справою.

"Апеляційний суд Києва за результатами розгляду відповідного подання 21.05.2018 року підсудність цього кримінального провадження визначив за Подільським районним судом Києва", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, О.Лавриновича обвинувачує Генпрокуратура України в участі в організації конституційного перевороту в 2010 році. Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури проводив досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою О.Лавриновича в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.27, ч.1 ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади ) Кримінального кодексу України.

6 вересня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-президенту В.Януковичу і О.Лавриновичу повідомлено про підозру у захопленні разом із іншими особами державної влади в Україні шляхом конституційного перевороту в 2010 році. Зокрема, О.Лавриновича підозрюють в організації незаконної, без рішення Верховної Ради, зміни чинної Конституції України за допомогою внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та його офіційного опублікування. У 2010 році Конституційний суд України повернув країну до президентсько-парламентської форми правління, повернувши президенту частину втрачених повноважень. Рішення КС, по суті, ввело в дію Конституцію 1996 року. 1 жовтня 2010 року текст "нової Конституції" було опубліковано у спецвипуску бюлетеня "Офіційний вісник України".

15 вересня 2017 року Печерський районний суд Києва обрав О.Лавриновичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 2 листопада. Проте 19 вересня адвокат О.Лавриновича Євген Солодко подав апеляцію на рішення суду про арешт. 28 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката і скасував рішення Печерського районного суду Києва про обрання О.Лавриновичу запобіжного заходу у вигляді арешту. Цим же рішенням Апеляційний суд постановив звільнити О.Лавриновича з-під варти у залі суду.

21 листопада начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що О.Лавриновичу буде змінено підозру в рамках кримінального провадження про так званий конституційний переворот в Україні в 2010 році з урахуванням рішення Апеляційного суду про скасування його арешту в зв'язку з необґрунтованістю підозри.

13 грудня 2017 року департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури завершив досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою О.Лавриновича в захопленні державної влади.

17 квітня 2018 року адвокат Євген Солодко повідомив, що стороні захисту О.Лавриновича вручено обвинувальний акт. 18 квітня обвинувальний акт було направлено до суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА