15:36 22.05.2018

Поліція припинила діяльність п’яти ОЗУ які організували систему договірних матчів

2 хв читати
Поліція припинила діяльність п’яти ОЗУ які організували систему договірних матчів

Співробітники української поліції завершили спецоперацію з припинення діяльності п'яти організованих злочинних груп, які організували розгалужену систему "договірних" матчів з футболу, повідомляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"За інформацією слідства, в Україні роками працювали п’ять організованих груп, до діяльності яких було залучено 35 футбольних клубів із 10 областей. До складу ОЗУ входили президенти клубів, колишні та нинішні гравці, арбітри, тренери, навколофутбольні комерційні структури. Загалом задокументовано участь 320 фігурантів за 57 доведеними епізодами", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок удень.

За словами міністра, понад два роки Департамент захисту економіки Нацполіції здійснював спостереження і документував активну роботу п'яти злочинних груп з організації договірних матчів із наперед "фіксованим" результатом.

"Для отримання "правильного" рахунку в матчі використовувалися будь-які методи: від підкупу гравців, арбітрів, власників клубів до залякування та погроз. Суми "винагороди" за потрібний результат - перемогу чи нічию - становили від 30 до 100 тисяч гривень. Заздалегідь знаючи результат гри, учасники злочинних груп робили ставки в букмекерських конторах, зареєстрованих у країнах Азії, і отримували величезні прибутки. Завдяки анонімності, непрозорості та безконтрольності тоталізаторів у цих країнах своєрідний "футбольний бізнес" приносив організаторам до $5 мільйонів щорічно", - написав А.Аваков.

Він повідомив, що у вівторок оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції під процесуальним керівництвом Генпрокуратури провели 40 санкціонованих обшуків у Києві та Київській, Житомирській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Миколаївській та Чернігівській областях.

"Фігурантам оголошено про підозру у вчиненні злочинного діяння, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) і ч. 1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результат спортивних змагань) ККУ", - розповів А.Аваков.

Водночас ні назв замішаних в організації договірних матчів футбольних клубів, ні імен фігурантів справи міністр не повідомив.

Раніше видання "Футбол 24" повідомляло, що в рамках цієї справи підозрюються команди та гравці Прем'єр-ліги, Першої та Другої ліги та юніорських команд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА