18:08 22.05.2018

У лікарні залишаються 10 дітей, постраждалих від розпилення газу в харківській школі

2 хв читати

У Харківській обласній дитячій лікарні №1 станом на 17:00 вівторка залишаються 10 дітей, постраждалих унаслідок розпилення невідомого газу в школі №3, повідомили в прес-службі обласної державної адміністрації.

"Залишилося десять дітей. В інтенсивній терапії вже нікого немає - тільки в алергології та пульмонології. Всі десятеро в задовільному стані", - сказали в прес-службі Харківської ОДА з посиланням на в. о. начальника управління охорони здоров'я Галину Сіроштан.

У свою чергу міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що вважає інцидент проблемою не шкіл, а відсутністю правопорядку на вулицях.

"Чому це сталося? Тому що країна переповнена незареєстрованою зброєю. Люди бояться ходити вулицями, вони не почуваються в безпеці, навіть попри те, що поліція - "реформована". Дорослі купують газові балончики, щоб хоч якось захиститися від свавілля і повної відсутності правопорядку. Їхні діти потім знаходять ці балончики вдома й несуть до школи - частіше через пустощі й інтерес і навряд чи зі злими намірами. Як результат - майже щотижня ми маємо такі випадки в різних містах країни. Це проблема не шкіл. Це проблема відсутності правопорядку на вулицях навіть мирних міст. Це глобальна проблема. Сподіваюся, оснащення харківських шкіл відеоспостереженням допоможе вирішити її бодай локально", - написав Г.Кернес на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Він нагадав, що в бюджеті міста на цей рік передбачено кошти на охорону шкіл і їх оснащення відеоспостереженням, а також підтвердив, що міська влада має намір реалізувати обидва проекти.

"З 1 вересня цього року всі школи міста буде взято під охорону за рахунок бюджету Харкова. Абсолютно всі... В місті розпочнеться реалізація проекту "Безпечна школа", мета якого - встановлення відеоспостереження в усіх середніх освітніх закладах Харкова. До початку нового навчального року ми встановимо камери в найбільших школах, зокрема й у тій, де сьогодні сталася надзвичайна подія", - повідомив Г.Кернес.

За його словами, до кінця 2018 року понад 100 шкіл будуть обладнані системами відеоспостереження, в наступні роки - всі без винятку ЗОШ будуть оснащені камерами. "Щоб якщо ще раз, не дай Боже, звісно, станеться щось подібне, ми відразу могли виявити винуватця", - зазначив мер Харкова.

Раніше цього дня в школі №3 у Харкові на перерві було розпилено невідомий газ. За інформацією ОДА, 37 дітей звернулися по допомогу до медиків, з них 35 направили до Обласної дитячої клінічної лікарні №1. Шістьох осіб розмістили в палаті інтенсивної терапії.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА