18:15 22.05.2018

Прокурори зібрали на Донбасі достатньо доказів фінансування Росією тероризму та збройної агресії проти України, незабаром направлять їх до МКС

2 хв читати

За рік роботи в районі проведення операції об'єднаних сил на Донбасі працівники управління Генпрокуратури України, яке входить до ООС, задокументували факти вбивства 34 і поранення 28 осіб, руйнування і пошкодження численних будівель, вчинених російськими офіцерами та генералами, й незабаром передадуть матеріали до Міжнародного кримінального суду.

Як повідомляє у вівторок прес-центр штабу ООС на своїй сторінці в соцмережі Facebook, таку інформацію під час зустрічі повідомив командувачу об'єднаних сил Сергію Наєву начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих органів правопорядку управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях, Богдан Оринчук.

"Б.Оринчук зазначив, що за рік роботи управління в районі проведення операції об’єднаних сил прокурори вже задокументували факти порушення прав людини, а саме встановлено, що 34 осіб було вбито, 28 осіб поранено, зазнали пошкоджень і руйнувань різного ступеня 217 житлових будинків, 36 інших об’єктів цивільної інфраструктури та 12 транспортних засобів. Проведено понад 300 різних експертиз вилучених предметів. Досудовим розслідуванням встановлено причетність 12 осіб до скоєння злочинів проти цивільного населення, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень російським офіцерам та генералам", - ідеться в повідомленні.

В інформації зазначається, що під час розмови акцентувалась увага на всебічному фіксуванні фактів збройної агресії Російської Федерації, насамперед – обстрілів населених пунктів та інших об’єктів цивільної інфраструктури на території Донецької та Луганської областей та фінансування Російською Федерацією тероризму.

"На сьогодні зібрано достатньо доказів, які найближчим часом буде направлено до Міжнародного кримінального суду", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА