19:07 22.05.2018

Суд у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова закінчив досліджувати докази обвинувачення

2 хв читати
Суд у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова закінчив досліджувати докази обвинувачення

Київський районний суд м. Харкова на засіданні у справі про смертельну ДТП, що сталася в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року, закінчив досліджувати матеріали провадження.

"Сьогодні закінчили досліджувати матеріали справи, тобто докази з боку обвинувачення. Останніми сьогодні вивчили результати судово-медичних експертиз щодо потерпілих (тих, хто вижив, і загиблих). Було також озвучено результати обстеження Зайцевої (обвинувачуваної Олени Зайцевої - ІФ). Також суд задовольнив клопотання однієї з потерпілих про допит у суді лікаря, який брав аналізи у Зайцевої та писав медичний висновок", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області у вівторок.

Наступне засідання суду призначено на 30 травня 2018 року, на ньому планується розпочати вивчення доказів сторони захисту.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня на перехресті вул. Сумської та провулка Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням 20-річної дівчини, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок цього Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

ДТП розслідується за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Юлія Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозри не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 286 водію Volkswagen Touareg Г.Дронову. За словами адвоката Г.Дронова Сергія Перепелиці, вручення підозри відбувалося в лікарні, де його підзахисний перебуває на стаціонарному лікуванні.

8 листопада Київський райсуд Харкова визначив Г.Дронову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово продовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де навчалася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА