20:38 22.05.2018

Адвокат учасниці т.зв. МГБ "ДНР" росіянки "Терези" звернувся до ЄСПЛ у зв'язку зі станом її здоров'я

3 хв читати
Адвокат учасниці т.зв. МГБ "ДНР" росіянки "Терези" звернувся до ЄСПЛ у зв'язку зі станом її здоров'я

Захист громадянки РФ, колишньої співробітниці т.зв. МГБ "ДНР" Лариси Чубарової з позивним "Тереза", звернувся до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у зв'язку зі станом здоров'я підзахисної.

"Мені стало відомо від її родичів, що в кінці минулого тижня їй у СІЗО стало дуже погано з серцем. У зв'язку з цим учора (в понеділок - ІФ) я звернувся до ЄСПЛ за правилом 39 регламенту щодо прийняття попередніх забезпечувальних заходів - її лікування в СІЗО або (якщо лікування в умовах СІЗО неможливо) звільнення з-під варти. ЄСПЛ зобов'язав уряд України надати в дводенний термін інформацію щодо стану її здоров'я і наданого лікування, а ми повинні підготувати повний текст скарги", - сказав кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат Л.Чубарової Олександр Шадрін.

Він також опублікував скан відповіді з ЄСПЛ, датований 22 травня, на своїй сторінці в Facebook.

За словами О.Шадріна, у вівторок захист домігся, щоб Л.Чубарову оглянув кардіолог.

"Нам вдалося домогтися огляду кардіологом. Вона зробила низку аналізів, першочергові приписи і зараз готує висновок", - сказав О.Шадрін.

Він також не виключив, що доповнить скаргу до ЄСПЛ пунктом щодо порушення права на справедливий суд, якщо найближчим часом Апеляційний суд Харківської області не розгляне скаргу на вирок першої інстанції і не винесе по ній рішення.

"Уже майже рік суд не може розглянути апеляцію і винести рішення. Новий склад колегії ще не призначений", - сказав О.Шадрін.

Як повідомлялося, 7 квітня 2015 року співробітники контррозвідки спільно з колегами з УСБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора серії вибухів у Харкові.

Як повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, затримана - громадянка Російської Федерації, співробітниця т.зв. міністерства державної безпеки "ДНР" з позивним "Тереза".

За його словами, встановлено, що затримана на початку 2014р. була активною учасницею антимайдану в Харкові і проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі "Тереза" виїхала до Донецька для участі в збройному протистоянні проти України на стороні т.зв. ДНР. У лютому 2015р. "Тереза" з координації керівника одного з управлінь т.зв. МГБ ДНР з позивним "Док" прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації і координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону. В результаті проведення невідкладних слідчих дій за місцем тимчасового проживання затриманої було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження і антиукраїнську символіку.

22 вересня 2015 р. обвинувальний акт щодо Л.Чубарової був направлений до суду.

29 червня 2017р. Київський райсуд Харкова визнав Л.Чубарову винною в участі в не передбачених законом збройних формуваннях, незаконному поводженні зі зброєю, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави (ч.4 ст.260, ч.1 ст.263, ч.1 ст.110 КК України) і призначив їй покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Л.Чубарова та її адвокат подали апеляційні скарги на вирок.

3 травня 2018 р колегія суддів Апеляційного суду Харківської області в складі Володимира Протасова, Миколи Савенка та Петра Гришина, які в четвер мали розглядати апеляційну скаргу на вирок Л.Чубарової, взяла самовідвід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА