20:43 22.05.2018

Деякі локомотивні депо продовжують "італійський страйк", "Укрзалізниця" заперечує збитки

2 хв читати
Деякі локомотивні депо продовжують "італійський страйк", "Укрзалізниця" заперечує збитки

Понад 10 локомотивних депо продовжать "італійський страйк", який останніми днями проводиться на підприємствах ПАТ "Укрзалізниця" через несправність рухомого складу, до розгляду їхніх вимог, повідомив член профкому первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України (ППО ВПЗУ) локомотивного депо "Дарниця" (Київ) Євген Подуражний.

"Головні вимоги залізничників - дотримання належного рівня пожежної безпеки, безпеки праці працівників, поліпшення умов праці, підвищення зарплат усім залізничникам як мінімум до 8 тис. грн, оновлення і модернізація наявного локомотивного парку "Укрзалізниці", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Є.Подуражний повідомив, що акція протесту триває дев'ятий день, і до неї вже приєдналися понад 10 депо.

"У зв'язку з тим, що більшість рухомого складу "Укрзалізниці" давно відпрацювала свій ресурс, і його експлуатація в такому стані практично неможлива, дотримання інструкцій фактично паралізувало роботу локомотивних депо в Кременчуці, Полтаві, Запоріжжі, Кривому Розі, Дарниці, а також частково в Коростені, Пологах та ін. Вантажні перевезення в цих депо через несправність локомотивів не здійснюються взагалі або виконуються частково", - сказав присутній на прес-конференції голова Конфедерації вільних профспілок України (КВП) Михайло Волинець.

За його словами, залізничники готові обговорювати наявні проблеми з представниками ПАТ, а також пропонувати шляхи вирішення проблем. "Ми хочемо сісти за стіл переговорів, але керівництво "Укрзалізниці" ігнорує всі наші ініціативи", - додав М.Волинець.

Голова КВПУ також наголосив, що припиняти акцію до початку конструктивного діалогу з керівництвом "Укрзалізниці" та Мінінфраструктури залізничники не мають наміру.

У свою чергу в прес-службі "Укрзалізниці" агентству повідомили, що робочий процес не зупиняється, всі перевезення виконуються в повному обсязі, завдяки заміні одних бригад іншими, й у зв'язку з цим говорити про збитки через акції протесту некоректно.

Директор з економіки та фінансів "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев зазначив, що протягом останніх двох років ПАТ збільшує інвестиції, зокрема в оновлення тягового рухомого складу. "Загальні інвестиції в 2016 році становили 6,9 млрд грн, у 2017 році - 10,9 млрд грн, цього року запланували 26,9 млрд грн. Водночас середня заробітна плата в "Укрзалізниці" становить 10 тис. грн, мінімальна - 4 тис. грн", - сказав він у коментарі агентству.

Крім того, за інформацією "Укрзалізниці", участь у протесті беруть два депо. "Ми знаємо про два депо, що беруть участь в акції. Озвучені на прес-конференції дані щодо інших підтвердити не можемо. Решта депо працюють у стабільному режимі, а в напрямку Кривий Ріг і Кременчук питання було вирішено за два дні", - зазначив А.Рязанцев.

Раніше адміністрація "ArcelorMittal Кривий Ріг" заявила про те, що через страйк залізничників на підприємстві не функціонують кілька цехів і може статися повне зупинення комбінату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА