07:05 23.05.2018

У Київраді підтримують петицію про створення скверу імені Василя Сліпака

2 хв читати
У Київраді підтримують петицію про створення скверу імені Василя Сліпака

У Київраді підтримують петицію про створення арт-скверу імені загиблого на Донбасі соліста Паризької опери Василя Сліпака, повідомила прес-служба ради.

"Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали електронну петицію про створення арт-скверу на розі Андріївського узвозу та вул. Боричів Тік. Зеленій зоні мають присвоїти ім'я всесвітньо відомого українського оперного співака, соліста Паризької опери, героя України Василя Сліпака", - йдеться в повідомленні на сайті Київради у вівторок.

Посилаючись на юридичні норми, привласнення імен фізичних осіб розглядається тільки за результатами громадського обговорення.

"Для дотримання процедури, встановленої законодавством, на засідання Комісії з питань найменувань, потрібно буде подати історичну або історико-біографічну довідку В.Сліпака, письмову згоду родичів на присвоєння імені, а також обґрунтування необхідності вказаного найменування", - підкреслили в Київраді.

Крім того, дане питання може бути розглянуто на засіданні Комісії з питань найменувань тільки після прийняття Київрадою рішення про надання земельній ділянці на Андріївському узвозі статусу скверу.

"Необхідно вирішити питання з фактичним землекористувачем і вжити заходів щодо розробки та затвердження проекту землеустрою щодо зміни категорії цільового призначення цієї ділянки", - йдеться в повідомленні.

В інформації нагадується, що електронну петицію підтримали 10,086 тис. осіб, при мінімально необхідних 10 тис. За словами автора е-звернення Євгена Романенка, арт-сквер стане майданчиком, на якому збиратимуться і пропагуватимуть українську культуру художники і громадські діячі, також будуть проводитися дитячі художні та музичні конкурси тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА