07:30 23.05.2018

За минулу добу бойовики 49 разів відкривали вогонь по українських позиціях, один військовослужбовець загинув

2 хв читати
За минулу добу бойовики 49 разів відкривали вогонь по українських позиціях, один військовослужбовець загинув

За минулу добу незаконні збройні формування 49 разів відкривали вогонь по позиціях сил операції об'єднаних сил (ООС), один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу Операції.

"Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається складною. Упродовж минулої доби, 22 травня, російсько-окупаційні війська, нехтуючи мінськими угодами і нормами міжнародного гуманітарного права 49 разів порушували режим припинення вогню, з них 13 разів застосовуючи 152-мм і 122-мм артилерію, 120 і 82-мм міномети. Наші війська вели активну оборону і надавали адекватну відповідь супротивнику, не дозволяючи окупантам витіснити наші підрозділи з займаних позицій", - йдеться в повідомленні на сторінці ООС в Фейсбук у середу вранці.

На луганському напрямку бойовики з великокаліберного кулемета обстріляли населений пункт Станиця Луганська, не припиняли спроб послабити оборонні рубежі ЗС України поблизу населеного пункту Троїцьке.

На Горлівському напрямку активна оборона підрозділів ООС тривала біля населених пунктів Майське, Зайцеве, Південне. На донецькому напрямку - поблизу Авдіївки, Опитного і Красногорівки.

Загострилася ситуація на маріупольському напрямку довкола населених пунктів Талаківка, Водяне та Широкине. З 19.00 до 21.00 бойовики обстрілювали мирне українське селище Талаківка, що в передмісті Маріуполя, снарядами 152 калібру. Було випущено більше ніж 90 снарядів. Втрат серед мирних громадян немає. Пошкоджено селищні промислові приміщення.

Ситуація знаходиться під контролем ООС. На місці події усувають наслідки обстрілу військовослужбовці ЗСУ, співробітники Нацполіції і працівники Держслужби України з надзвичайних ситуацій зі складу Об'єднаних сил.

"Під час бойових дій за минулу добу один наш захисник загинув і троє отримали поранення. Зараз життю поранених загроз немає. За поточну добу втрат немає", - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, за минулу добу знищено 4 і поранено 4 бойовиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА