08:39 23.05.2018

Україна та Естонія зацікавлені в поглибленні українсько-естонського міжпарламентського діалогу

2 хв читати
Україна та Естонія зацікавлені в поглибленні українсько-естонського міжпарламентського діалогу

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій і президент Естонії Керсті Кальюлайд під час зустрічі в Києві обговорили ситуацію на Донбасі, проведення реформ і поглиблення українсько-естонського міжпарламентського діалогу, повідомила прес-служба ВР України.

"Голова Верховної Ради України Парубій під час зустрічі у вівторок з президентом Естонської Республіки Керсті Кальюлайд висловив щиру подяку Естонії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, а також за солідарність у питанні протидії російській агресії в Україні, за підтримку спільного листа щодо заборони будівництва "Північного потоку-2", - йдеться в повідомленні прес-служби, оприлюдненому у вівторок.

Голова парламенту поінформував про безпекову ситуацію на Донбасі і зазначив, що вона "залишається вкрай напруженою, і це вимагає консолідованих дій".

Також А.Парубій подякував Естонії за надану гуманітарну, фінансову і технічну допомогу, за лікування українських військовослужбовців.

Спікер повідомив про хід реформ і позитивних перетворень, які відбуваються в Україні "на фоні постійної агресії і військових дій на Донбасі". Він поінформував про роботу Верховної Ради над важливими законопроектами: про національну безпеку і оборону, про створення Антикорупційного суду в Україні, про виборче законодавство.

"Ухвалення цих дискусійних документів для нас надзвичайне важливе, а проект закону про Антикорупційний суд - питання номер один, і я сподіваюсь, що парламент вийде на позитивне рішення вже нинішнього пленарного тижня", - заявив А.Парубій і зазначив, що "Україна незмінно йде шляхом реформ".

"Естонія була і є найбільшим симпатиком України", - заявила, у свою чергу, президент Естонської Республіки. Вона зазначила, що естонці переймаються тим, щоб допомогти Україні в нинішній ситуації. Гуманітарна допомога Естонії є однією з найбільших.

К.Кальюлайд наголосила, що "Україні треба поквапитися і найперше - опікуватися реформами". При цьому вона зазначила, що "із захопленням сприймає здобутки України, які їй доводиться творити в умовах війни".

Сторони заявили про готовність "робити усе для зміцнення зв'язків, подолання проявів гібридної війни, зокрема в економіці, енергетиці, інформаційній сфері".

Голова Верховної Ради України відзначив налаштованість української сторони на продовження активного діалогу з Таллінном з усіх питань, які становлять взаємний інтерес, і заявив, що Україна зацікавлена в поглибленні українсько-естонського міжпарламентського діалогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА