10:44 23.05.2018

У Києві спеціальна комісія допоможе добровольцям отримати статус УБД

1 хв читати
У Києві спеціальна комісія допоможе добровольцям отримати статус УБД

У Києві створено комісію з питань надання посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України.

Таке рішення закріплено у розпорядженні Київської міської державної адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА в середу.

Цим же документом затверджено персональний склад комісії, яку очолив заступник голови КМДА з питань здійснення самоуврядних повноважень Олексій Резніков.

Як повідомлялося, 1 червня 2017 року Київрада ухвалила рішення, згідно з яким бійці добровольчих батальйонів, які були учасниками АТО, здобули можливість отримати офіційний статус учасника бойових дій.

Згідно з цим рішенням, бійцем-добровольцем АТО може бути визнано особу, яка перебувала або перебуває у складі добровольчих формувань та брала участь у бойових діях на сході України, але не увійшла до складу Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії України та інших військових формувань і правоохоронних органів. Досі такі бійці-добровольці не могли оформити статус учасників бойових дій і отримувати державні пільги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА