13:06 23.05.2018

Близько 300 людей протестували біля міськради Дніпра проти реформи у сфері освіти

2 хв читати

У Дніпрі біля будівлі міської ради близько 300 представників сфери освіти, культури, батьки учнів музичних та шкіл естетичного виховання, а також небайдужі жителі міста провели акцію протесту.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", присутні вимагають не переводити школи на госпрозрахунок, не скорочувати техперсонал, психологів і дефектологів у школах, а також не скасовувати ставки викладачів фізкультури в дитсадках і не ліквідувати навчально-виробничі комплекси, не підвищувати оплату уроків у музичних школах і школах естетичної освіти.

Як розповів агентству один з учасників мітингу, батько багатодітної родини, чиї діти навчаються в музичній школі, Віталій Козлов, батьки не можуть погодитися з реформою освіти, яку пропонує департамент гуманітарної політики Дніпровської міськради. Вони виступають проти скорочення бюджетного фінансування музичних шкіл і шкіл естетичної освіти.

"Минулого року ми платили 120 грн, цього року за навчання в музичній школі ми платимо 260-300 грн. У результаті реформи нам пропонують за навчання однієї дитини платити 1500 грн на місяць. За сьогоднішньої економічної ситуації це неможливо. Тисячі дітей опиняться на вулиці. І це лише один штрих у так званій реформі по-дніпровськи. А якщо подивитися глибше, то чиновники просто знущаються з директорів, учителів шкіл. Принизливі контракти, звільнення і прийом на роботу тощо. Так не можна", - сказав він.

Напередодні мітингу міської голова Дніпра Борис Філатов заявив, що він не підписував рішення виконкому про оплату в музичних школах.

"Я скористався правом вето і не підписую сьогоднішнє рішення виконкому про оплату в музичних школах. Його буде дезавуйовано", - написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Дніпра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА