16:25 23.05.2018

Комплекси Javelin стануть додатковим чинником стримування російської агресії – Порошенко

2 хв читати

 Американські протитанкові комплекси Javelin стануть додатковим чинником стримування російської агресії і зменшать ризики втрат особового складу українських протитанкових підрозділів, заявив президент України Петро Порошенко.

" Використання «Джавелінів» дає переваги під час виконання завдань з ураження ворожої бронетехніки та підвищує живучість наших протитанкових підрозділів, зменшує ризики втрат особового складу", – зазначив П.Порошенко під час урочистих заходів із нагоди 100-річчя створення морської піхоти України в середу в Миколаєві.

За його словами, комплекси Javelin, які США надали Україні, є суто оборонною зброєю і будуть використовуватися тільки в разі повномасштабного наступу з боку бойовиків, підконтрольних Російській Федерації".

Глава держави наголосив, що ця зброя "не буде використовуватися для ескалації конфлікту на Донбасі".

" Вона стане додатковим фактором, що стримуватиме російську агресію. Так, крок за кроком, будуємо нову армію і посилюємося в нашій обороні від агресивної Росії", – зазначив П.Порошенко.

Як повідомлялося, у вівторок, 22 травня, військовослужбовці в присутності П.Порошенка перевіряли готовність до бойового використання американських протитанкових ракетних комплексів третього покоління Javelin на полігоні в Чернігівській області.

Як повідомлялося, в листопаді 2017 року Сенат США схвалив проект закону про Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони", що передбачає можливість надання Україні $350 млн військової допомоги, зокрема постачання летального оборонного озброєння. У березні 2018 року Держдепартамент США схвалив продаж Україні 37 ПТРК Javelin і 210 ракет до них на $47 млн. За даними української сторони, постачання американських ПТРК в Україну відбулося в квітні на умовах, що оборонне озброєння не буде використовуватися на лінії розмежування в зоні бойових дій на Донбасі.

Згідно з озвученими в 2018 році спецпредставником держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером (Kurt Volker) даними, США планують поставляти озброєння Україні в рамках комплексного підходу: частину озброєння планується поставити на безоплатній основі в рамках допомоги уряду США, крім того, Київ також зможе закуповувати американське озброєння з урахуванням потреби армії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА