20:07 23.05.2018

Суд продовжив на два місяці арешт обвинувачених у теракті біля Палацу спорту у Харкові

2 хв читати
Суд продовжив на два місяці арешт обвинувачених у теракті біля Палацу спорту у Харкові

Фрунзенський районний суд Харкова на черговому засіданні в середу у справі про теракт, який стався біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, розглянув низку клопотань захисту про відведення, продовжив запобіжний захід обвинуваченим, але не просунувся у розгляді матеріалів провадження.

"Засідання почалося з серії клопотань від захисту обвинувачених про відвід суддям і навіть секретареві суду. Наступним вирішувалося питання про продовження запобіжного заходу. Захист обвинувачених клопотав про скасування запобіжного заходу взагалі, а потім про його зміну. Суд задовольнив клопотання прокурорів і продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без застави на 60 діб", – повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Наступне засідання призначено на 30 травня цього року.

Як повідомлялося, попередні два засідання було перенесено через самопочуття одного з обвинувачених.

Раніше засідання у справі неодноразово переносилися через скарги обвинуваченого Сергія Башликова на погане самопочуття. Була проведена судмедекспертиза, яка встановила, що у нього є якесь захворювання, але спеціалізованого лікування він не потребує і може лікуватися в умовах СІЗО.

24 січня 2018 року вперше за понад 4 місяці, суд продовжив розгляд матеріалів провадження і вивчив один том доказів.

31 січня обвинувачений в теракті біля Палацу спорту Сергій Башликов відмовився від адвоката. 2 лютого інший обвинувачений Володимир Дворніков також попросив призначити йому безкоштовного адвоката. Представник постраждалих Олег Головков заявив, що така позиція обвинуваченого може призвести до затягування судового процесу.

22 лютого 2015 року біля Палацу спорту у Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Унаслідок теракту загинули дві людини (зокрема, один із координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), було поранено 11 осіб. Згодом ще двоє померли в лікарні. За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

26 лютого 2015 року в рамках антитерористичних заходів співробітники СБУ затримали трьох жителів області за підозрою в скоєнні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА