20:18 23.05.2018

НАБУ проводить обшуки у справі про можливе присвоєння майже 100 млн грн МТП "Южний"

2 хв читати
НАБУ проводить обшуки у справі про можливе присвоєння майже 100 млн грн МТП "Южний"

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у середу проводить обшуки та інші процесуальні дії в Одеській області в рамках розслідування кримінального провадження про можливе незаконне привласнення службовими особами держпідприємства "Морський торговельний порт "Южний" (МТП "Южний") близько 100 млн грн.

"Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП проводять обшуки і здійснюють інші процесуальні дії в Одеській області в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого вчинення службовими особами державного підприємства "МТП "Южний" кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)", – повідомила прес-служба НАБУ агентству "Інтерфакс-Україна".

За даними слідства, службові особи цього держпідприємства за попередньою змовою з посадовими особами низки суб'єктів господарювання через підконтрольні фірми-посередники протягом 2017-2018 років організували низку закупівель за завищеними цінами товарів, робіт і послуг за рахунок ДП.

В результаті, вважають детективи НАБУ, службові особи ДП "МТП "Южний" могли заволодіти коштами підприємства у сумі близько 100 млн грн.

Розслідування за цими фактами детективи НАБУ здійснюють з вересня 2017 року, зазначили у Бюро.

Державне підприємство "Морський торговельний порт "Южний" розташоване в глибоководній акваторії порту "Южний", одного з найбільших і перспективних на Чорному морі. Спеціалізується на переробці насипних, генеральних і тарно-штучних вантажів, що перевозяться морським, залізничним і автомобільним транспортом. Підприємство оперує п'ятьма глибоководними причалами, два з яких працюють із суднами Capesize, завантажуючи їх до повної вантажомісткості. Досягнута річна потужність роботи підприємства – 15 млн тонн

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА