08:42 24.05.2018

Адвокат Трампа спростував отримання грошей за візит Порошенка в Білий дім

1 хв читати
Адвокат Трампа спростував отримання грошей за візит Порошенка в Білий дім

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен заявив, що не отримував ніякого "таємного платежу" в розмірі $ 400 тис. за організацію зустрічі американського лідера з президентом України Петром Порошенком у червні 2017 року. Про це він сказав Reuters.

"Ця історія - абсолютна брехня", - стверджує він. Про те, що повідомлення щодо отримання грошей адвокатом Трампа є "кричущою брехнею і наклепом" також заявили в адміністрації Порошенка, пише агентство.

Про те, що Майкл Коен отримав "таємний платіж" у розмірі щонайменше $ 400 тис. за організацію переговорів лідерів України і США під час їх першої особистої зустрічі в червні 2017 року повідомила Бі-бі-сі з посиланням на обізнані з ситуацією джерела в Києві 23 травня.

За її словами, платіж організували посередники, які діяли в інтересах Порошенка. Високопоставлений співробітник української розвідки розповів Бі-бі-сі, що адвоката Трампа вирішили залучити, тому що лобістам і посольству України в США вдалося домогтися від майбутньої зустрічі лідерів двох країн тільки щось на зразок короткої фотосесії перед камерами журналістів. Співрозмовник телерадіокомпанії зазначив, що Порошенку потрібні були переговори.

За даними іншого джерела Бі-бі-сі в Києві, за організацію зустрічі Коену заплатили $ 600 тис. Телерадіокомпанія відзначала, що не має даних про те, чи знав стосовно платежу Трамп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА