11:23 24.05.2018

Україна зацікавлена в чеському досвіді посилення кібербезпеки - Климпуш-Цинцадзе

2 хв читати
Україна зацікавлена в чеському досвіді посилення кібербезпеки - Климпуш-Цинцадзе

Україна зацікавлена в чеському досвіді посилення кібербезпеки, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з головою комітету із закордонних справ, оборони та безпеки сенату парламенту Чехії Франтішеком Бубланом.

"Віце-прем'єр-міністр подякувала чеській делегації за підтримку України в європейських інституціях, у взаємодії з Вишеградською групою та на інших міжнародних майданчиках. Також вона додала, що наша країна зацікавлена в поглибленні політичного діалогу та економічної співпраці на всіх рівнях", - йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єр-міністра в четвер за результатами зустрічі.

Згідно з повідомленням, І.Климпуш-Цинцадзе порушила питання розширення військово-технічного співробітництва між країнами, особливо у світлі російської агресії.

"Говорячи про безпекову ситуацію, співрозмовники також торкнулися теми загроз. Україна стала одним із перших об'єктів інформаційних та кібератак, гібридної війни Кремля. Тому наша країна зацікавлена у чеському досвіді посилення кібербезпеки та у спільному реагуванні на нові загрози", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вона додала, що Україна розраховує на допомогу Чехії в просуванні європейських та євроатлантичних прагнень країни в інституціях ЄС та НАТО і подякувала Чехії за підтримку санкцій проти Росії і стійку позицію щодо територіальної цілісності України.

Ф.Бублан, у свою чергу, оцінив прогрес України в проведенні реформ на тлі конфлікту з Росією та наголосив, що Чехія і надалі допомагатиме Україні. "Наша допомога - це запорука вашої перспективи вступу до ЄС. Це ваш свідомий вибір, який ми поважаємо", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА