12:37 24.05.2018

Слідство підтвердило: Boeing-777 був збитий з російського "Бука"

2 хв читати
Слідство підтвердило: Boeing-777 був збитий з російського "Бука"

Дані об'єднаної слідчої групи з розслідування аварії МН17 "Малайзійських авіаліній" в липні 2014 року підтверджують, що літак було збито з установки "Бук", що потрапила з РФ на непідконтрольну територію Донбасу.

"Наші дослідження підтверджують той факт, що літак було збито з "Бука", який потрапив із Російської Федерації на непідконтрольну територію", - сказав представник об'єднаної слідчої групи з розслідування аварії МН17 (з кримінальної поліції Нідерландів) Уілберт Паулсен на прес-конференції цієї групи в Гаазі в четвер.

За його словами, були проаналізовані знімки, які фіксували пересування цього "Бука".

У.Паулсен повідомив, що він презентує кілька додаткових результатів.

"Ми проаналізували всі доступні нам картинки і зображення, і нам вдалося зняти відбитки пальців зі снарядів, з яких було збито літак. І ми розуміємо, що ці снаряди збігаються з тими, які належать військовим бригадам Російської Федерації", - сказав він.

За словами представника групи, над розслідуванням обставин катастрофи працює мінімум кілька сотень людей.

"Ми розуміємо, що багато попередніх результатів вже було оприлюднено ... Ми просто збираємо факти і перевіряємо їх ще більш ретельно, ніж робили це раніше", - додав він.

Створено міжнародну спільну слідчу групу (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори і представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії і Малайзії, а також представники Євроюсту. 28 вересня 2016 року ця група в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

Згідно з висновками, авіалайнер було збито ракетою серії 9M38, запущеної з самохідної вогневої установки BUK-TELAR з сільськогосподарського поля в районі селище Першотравневе. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. З розслідування також випливає, що самохідну вогневу установку BUK-TELAR було доправлено до України з Російської Федерації та після її використання для атаки на авіалайнер рейсу МН17 її знову повернули на територію РФ.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб. Усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА