17:19 24.05.2018

РФ погіршує своє становище, не надаючи прокуратурі Нідерландів інформацію щодо MH17 - Сторожук

2 хв читати
РФ погіршує своє становище, не надаючи прокуратурі Нідерландів інформацію щодо MH17 - Сторожук

Росія ігнорує міжнародно-правові запити Нідерландів щодо розслідування аварії "Боїнга" Малазійських авіаліній, рейс MH17, зазначає перший заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук.

В ефірі телеканалу "112 Україна" в четвер, відповідаючи на запитання про те, як може вплинути позиція РФ на розслідування і судове слідство у справі про катастрофу MH17, Д.Сторожук сказав: "З точки зору слідства - абсолютно ніяк. Навпаки - РФ погіршує своє становище, тому що брала на себе зобов'язання відповідно до резолюції Ради ООН усіляко допомагати в розслідуванні цього злочину".

Перший заступник генпрокурора також зазначив: "Вони (російська сторона - ІФ) на сьогодні нічого не зробили. Багато разів прокуратура Нідерландів направляла в рамках міжнародно-правової допомоги запити, російська влада досі на них не відповіла".

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори та представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

Згідно з висновками, авіалайнер був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі сел. Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. З розслідування також випливає, що самохідну вогневу установку BUK-TELAR було доставлено в Україну з Російської Федерації, і після її використання для атаки на авіалайнер рейсу МН17 її знову повернули на територію РФ.

На прес-конференції в четвер, 24 травня, представники об'єднаної слідчої групи підтвердили, що літак був збитий з установки "Бук", що потрапила з РФ на непідконтрольну територію Донбасу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА