19:29 24.05.2018

Мін'юст США розслідує можливі маніпуляції з біткоіном

2 хв читати
Мін'юст США розслідує можливі маніпуляції з біткоіном

Міністерство юстиції США почало кримінальне розслідування з метою з'ясування того, чи маніпулюють трейдери курсом біткоінів та інших криптовалют, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на кілька джерел.

Ціна біткоінів упала нижче психологічно важливої позначки $ 8000 після публікації цієї новини, відзначає MarketWatch.

За даними джерел, розслідування зосереджене на використанні протизаконних практик, які можуть впливати на котирування. До їхнього числа входить, наприклад, наповнення ринку фейковими заявками для того, щоб підштовхнути інших трейдерів до купівлі або продажу криптовалюти.

Мін'юст співпрацює в цій справі з Комісією з ф'ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC), яка є фінансовим регулятором ринку деривативів на біткоін.

Представники обох відомств відмовилися від коментарів.

Відповідний "рівень нагляду поки не прийшов на ринок біткойнів", вважає партнер Buckley Sandler Том Споркін, який раніше працював у Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США. У цьому відмінність криптовалютного ринку, оскільки "SEC пильно ставиться до ринку акцій США, де існує прецедентне право проти маніпулювання ринком", цитує слова експерта MarketWatch.

Курс біткойнів опустився під час торгів у четвер на 0,9% - до $ 7510,73, за даними CoinDesk. Ціна Ether знизилася на 0,7%, Bitcoin Cash - на 1,2%.

Червневі ф'ючерси на біткоін під час електронних торгів на CBOE подешевшали на 1,9% - до $ 7500. Ціна травневих ф'ючерсів на CME знизилася на 1,4% - до $ 7485.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА