07:06 25.05.2018

США довіряють представленим голландським прокурором висновкам слідства у справі про катастрофу МН17

1 хв читати
США довіряють представленим голландським прокурором висновкам слідства у справі про катастрофу МН17

Держдепартамент США закликав Росію прояснити свою роль в катастрофі в 2014 році "Боїнга-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 "Амстердам - Куала-Лумпур".

"Сполучені Штати повністю довіряють висновкам, представленим сьогодні голландським прокурором (...) Сьогоднішня заява підтверджує і доповнює те, що ми говорили з перших днів цієї трагедії: MH17 був збитий ракетою російського ЗРК "Бук", випущеної з території Східної України, контрольованої силами РФ і силами, що знаходяться під керівництвом РФ", - йдеться в заяві офіційного представника Держдепу Хізер Нойерт.

Вона нагадала "про вимогу Ради Безпеки ООН щодо того, щоб винні ... були притягнуті до відповідальності і щоб усі держави в повній мірі співпрацювали у встановленні винних".

"Настав час для Росії перестати брехати і прояснити свою роль", - заявила Х.Нойерт.

Раніше в четвер міжнародна група слідчих заявила, що випущена по цивільному "Боїнгу" в Донецькій області в липні 2014 ракета була з військової частини з Курська.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 чоловік. Усі вони загинули.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА