07:37 25.05.2018

Зловмисник, який влаштував стрілянину в Черкасах, знаходиться в лікарні під конвоєм

2 хв читати
Зловмисник, який влаштував стрілянину в Черкасах, знаходиться в лікарні під конвоєм

Зловмисник, який розпочав стрілянину в офісі всеукраїнського об'єднання "Черкащана" внаслідок чого було вбито депутата обласної ради Сергія Гура, знаходиться в лікарні під конвоєм, заявив глава Нацполіції Сергій Князєв.

"Сьогодні (24 травня - ІФ), близько 18 години, в поліцію Черкас надійшло повідомлення про збройний напад на приміщення одного з місцевих всеукраїнських об'єднань. Згідно отриманим повідомленням, до будівлі на вулиці Хрещатик в Черкасах увірвався чоловік, в руках якого був пістолет і граната", - повідомили в прес-службі Нацполіції.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, зловмисник закрився всередині, не висуваючи жодних вимог. Поліція оточила район. Було введено в дію спеціальну поліцейську операцію "Заручник". Найближчий спецпідрозділ КОРД з м.Кропивницький підняли по тривозі і направили до Черкас.

"Почувши звуки пострілів у приміщенні, керівники операції прийняли рішення про проведення активних дій. Начальник поліції Черкащини запропонував себе в якості заручника в обмін на людей, які могли перебувати в приміщенні. Наблизившись до вхідних дверей, де знаходився озброєний злочинець, він за допомогою спецпідрозділу затримав правопорушника", - повідомив С.Князєв.

У той же час глава Нацполіції зазначив грамотність дій правоохоронців, оскільки під час огляду приміщення поліцейські виявили і знешкодили розтяжку, яка складалася з бойової гранати Ф-1.

"Якби її своєчасно не виявили, то ті працівники поліції, які проникли в приміщення, загинули, або отримали важкі тілесні ушкодження", - сказав він.

Затриманий правоохоронцями зловмисник зараз знаходиться в лікарні під цілодобовим збройним конвоєм.

"Обставини, мотиви, а також те, що спонукало зазначеного громадянина вчинити таке правопорушення, ми з'ясуємо найближчим часом. Наразі поліція Черкаської області проводить розслідування за ч. 2 ст.115 КК України - умисне вбивство. У той же час слідчі врахують фактор захоплення заручників, а також додатковий епізод - встановлення "розтяжки", який буде кваліфікуватися як замах на вбивство співробітників поліції", - додав С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА