08:43 25.05.2018

У безпілотника Uber, який збив пішохода, були вимкнені аварійні гальма

1 хв читати
У безпілотника Uber, який збив пішохода, були вимкнені аварійні гальма

У безпілотного автомобіля Uber, який у березні на смерть збив велосипедистку в Арізоні, була відключена система аварійного гальмування, йдеться в звіті національної ради з безпеки на транспорті США.

За даними фахівців, сенсори автомобіля Volvo "побачили" пішохода за шість секунд до аварії, при цьому безпілотник рухався зі швидкістю 69 км / год. Спочатку система управління автомобілем прийняла жінку за непізнаний об'єкт. Потім, у міру наближення, як велосипед.

За 1,3 секунди до зіткнення, система машини визначила, що необхідно використовувати аварійні гальма, але не змогла цього зробити, так як вони були вимкнені інженерами Uber.

Водій, який сидів в Uber на випадок непередбачених ситуацій і моніторингу показників автомобіля, натиснув на педаль гальма вже після зіткнення.

У звіті також йдеться, що на Volvo були встановлені системи, мета яких - уникати зіткнень. Так, в аварійних ситуаціях машина може зупинитися, виконати необхідний маневр або сповістити водія про необхідність відреагувати. Але всі ці системи були відключені на тестовому зразку, який потрапив у ДТП.

Видання New York Times відзначало, що це перший подібний випадок. Через інцидент, Uber призупинила тестування своїх безпілотних машин в Арізоні, Піттсбурзі, Сан-Франциско і Торонто.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА