11:51 25.05.2018

Експерти вважають невідповідними посаді більшість кандидатів до ДБР

2 хв читати
Експерти вважають невідповідними посаді більшість кандидатів до ДБР

 Більшість кандидатів на посади в новоствореному Державному бюро розслідувань (ДБР) не відповідають вимогам, заявляє радник експертної організації StateWatch, член науково-консультативної ради при ДБР Володимир Петраковський.

В.Петраковський на брифінгу в п'ятницю в Києві висловив припущення, що половина з майже 800 кандидатів не сскладе тестування на належному рівні, оскільки на сьогодні конкурсна комісія отримала документи, "що містять незадовільну інформацію".

"Ми взяли довільно 30 осіб зі списку, з них - 13 є фігурантами журналістських розслідувань, 8 - були або є фігурантами кримінальних, адміністративних або дисциплінарних проваджень, 5 підлягають або уникнули люстрації, у 23 - непрозоре майно, 8 мають ситуативні або стійкі політичні зв'язки", - розповів В.Петраковський.

При цьому він наголосив, що цей "тренд" поширюється весь список кандидатів".

У свою чергу активістка Всеукраїнської громадської організації "Автомайдан", координатор проекту PROSUD Катерина Бутко зазначила, що серед кандидатів - переважно представники прокуратури, Нацполіції, СБУ та правоохоронці у відставці.

"Серед цих кандидатів є багато недоброчесних кандидатів, прокурори, які уникли люстрації, нечесні судді. Наприклад, одним із кандидатів на посаду глави територіального підрозділу ДБР є заступник прокурора Вінницькій області Олександр Попеско, якого місяць тому САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура - ІФ) і СБ У "узяли" на хабарі. А також Юрій Коробко - прокурор, який незаконно побудував готель на морі в Одесі. Його звільнили, але зараз він хоче на роботу до ДБР", - сказала К.Бутко.

Активістка наголосила, що "від того, хто потрапить до новоствореного органу, залежатиме рівень довіри до нього".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА