18:19 25.05.2018

У товаристві "Ромен" заявляють, що їхнього юриста побив працівник прокуратури, розпочато кримінальне провадження

3 хв читати

 Юрист Харківського національно-культурного товариства "Ромен" Андрій Муха був побитий у себе в офісі в Деркачах (Харківська обл.) працівником прокуратури і ще кількома людьми, стверджує голова "Ромена" Вадим Матюшенко.

"Ільгар Джаліл Огли Гасанов (прокурор Дергачівської місцевої прокуратури - ІФ) та ще чотири бійці били його майже дві години", - сказав В.Матюшенко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, напад на юриста пов'язаний із тим, що він представляє інтереси "Ромен" і, зокрема, у рамках співпраці з ним подавав низку заяв у справі депутата облради Олексія Литвинова, підозрюваного у бійці зі стріляниною, внаслідок якої загинув представник ромської громади с. Вільшани.

"Ці люди прийшли до нього (до А.Мухи - ІФ) в кабінет без масок і, коли били, говорили: "Не потрібно допомагати циганам або ми тебе вб'ємо", - сказав В.Матюшенко.

У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження за двома статтями.

"Заява про напад була зафіксована поліцією. На місце події виїжджала оперативно-слідча група і слідчі прокуратури області. Нині розпочато досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 187 (розбій, оскільки потерпілий стверджує, що нападники забрали гроші - $2 тис.) і ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень). Розглядається питання про відсторонення співробітника місцевої прокуратури на час досудового слідства", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства також наголосив, що нині Дергачівська місцева прокуратура не здійснює процесуального керівництва у справі про загибель представника ромської громади у Вільшанах.

"Це кримінальне провадження не перебуває під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури. Майже рік тому підслідність у провадженні було змінено на головне слідче управління МВС України", - сказали в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, 16 травня 2017 року в с. Вільшани Харківської області стався збройний побутовий конфлікт, унаслідок якого постраждали чотири людини, одна з них того самого дня померла в лікарні.

За попередньою інформацією поліції, інцидент стався між групою громадян на ґрунті тривалого побутового непорозуміння. Встановлено, що під час бійки застосовувалася травматична зброя.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї або іншого предмета, заздалегідь заготовлено для нанесення тілесних ушкоджень), п. 7 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів) КК України.

У ромській громаді (загиблий і постраждалі внаслідок бійки і стрілянини - роми) стверджують, що конфлікт стався на національному ґрунті і був спровокований колишнім головою Вільшанської селищної ради, а нині депутатом Харківської облради від партії "Відродження" Олексієм Литвиновим та його сином, нинішнім головою Вільшанської селищної ради Андрієм Литвиновим.

За результатами проведених у першу добу оперативно-слідчих дій було встановлено і затримано трьох активних учасників інциденту, зокрема Олексія Литвинова. Всім трьом оголошено підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене із застосуванням зброї або іншого предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА