18:32 25.05.2018

На День Києва і День столиці відбудеться масштабний концерт і ще низка заходів, присвячених місту

3 хв читати
На День Києва і День столиці відбудеться масштабний концерт і ще низка заходів, присвячених місту

 Місто готується до святкування Дня Києва та Дня столиці цими вихідними, у рамках чого відбудеться низка масових заходів і подій, повідомляє в п'ятницю прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) з посиланням на департамент культури.

Так, у Центральному будинку художника Національної спілки художників України (вул. Січових Стрільців, 1-5) до 27 травня триває виставка "Художники Києва - рідному місту", яка представляє історію міста Києва через образотворче мистецтво. Культурно-мистецький проект об'єднує в одній експозиції твори київських художників, для яких мистецьке відображення минулого і сьогодення столиці є провідним тематичним орієнтиром.

"Цьогоріч у рамках проекту "Художники Києва - рідному місту" презентують близько 300 живописних і графічних творів, сюжетно пов'язаних із Києвом. До участі в проекті залучені відомі київські художники і талановита молодь", - йдеться в повідомленні.

Також до 30 травня триває Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості "Сонячний каштанчик". Він відбувається на кількох локаціях: в Інтернаціональному парку, Національному музеї народної архітектури і побуту в с. Пирогів, культурно-розважальному комплексі "Бінго" і Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерації профспілок України, де 28 травня буде гала-концерт.

У вихідні (26-27 травня) в Національному центрі народної культури "Музей Івана Гончара" (вул. Лаврська, 19) відбудеться ярмарок народних майстрів, де демонструватимуть традиційні ремесла. Відвідувачі зможуть побачити майстрів за роботою, поспілкуватися і перейняти їхній досвід. На ярмарку можна буде придбати вироби гончарства, вироби з дерева, ткані килими і доріжки, вироби з лляної та конопляної тканини, український традиційний одяг, виробу зі шкіри, соломи, лози прикраси, музичні інструменти, дитячі іграшки тощо.

У неділю, 27 травня, на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться традиційний захід програми святкування Дня Києва - Міський фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром". У 2017 році фестивалю було присвоєно ім'я видатного українського хормейстера - корифея Українського хорового мистецтва Анатолія Авдієвського. Цього року позмагатися запрошено близько 30 найкращих хорових аматорських колективів з усієї України, а завершить програму виступ Національного академічного українського народного хору ім. Верьовки.

О 13:00 27 травня на головній сцені локації "Фестиваль чемпіонів" (відкрилася на Хрещатику до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА) розпочнеться масштабна святкова концертна програма за участю Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру, УАФЕА "Калина", капели ім. Л.М.Ревуцького, Національного ансамблю солістів "Київська камерата", гурту барабанщиць "DRUM Art", гурту "G-ART", Національного академічного оркестру народних інструментів України.

Заходи, присвячені Дню Києва та Дню столиці, триватимуть і у наступні вихідні, повідомляють у КМДА. Так, 2 червня відбудеться вітрильна регата, а 2-3 червня - Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування "Кубок столиці".

Крім того, 3 червня в Центральному парку культури і відпочинку біля Арки Дружби народів проводитиметься Міжнародний турнір з кікбоксингу, присвячений Дню столиці та Дню Києва, а на Хрещатику - фінал Чемпіонату м. Києва із сімейного спорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА