19:45 25.05.2018

Віталій Кличко збирає підписи зірок світового футболу і спортсменів під зверненням із вимогою негайно звільнити Сенцова

3 хв читати
Віталій Кличко збирає підписи зірок світового футболу і спортсменів під зверненням із вимогою негайно звільнити Сенцова

Мер Києва Віталій Кличко збирає підписи відомих спортсменів і зірок світового футболу під зверненням із вимогою негайно звільнити українського письменника і режисера Олега Сенцова, повідомляє прес-служба міського голови в п'ятницю.

Частину підписів Віталій Кличко зібрав під час турніру чемпіонів УЄФА, який відбувся у рамках фіналу Ліги чемпіонів на центральній вулиці Києва - Хрещатику. Лист уже підписали екс-гравець збірної України з футболу Євген Левченко, амбасадор Ліги чемпіонів УЄФА Ія Андрущак, головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, англійський футбольний фристайлер Біллі Вінгров (Billy Wingrove), гравець збірної Ямайки з футболу Джеремі Лінч (Jeremy Lynch), екс-гравець збірної Франції та клубів "Олімпік", "Марсель", "Мілан", "Челсі" Марсель Десаї (Marcel Desailly), англійський футболіст Стен Коллімор (Stan Collymore), португальський футболіст Жозе Бозінгва (José Bosingwa da Silva), легендарний український боксер Володимир Кличко та інші спортсмени.

"Я, мер Києва, у минулому вічний чемпіон світу з боксу Віталій Кличко разом із багатьма небайдужими громадянами, всесвітньо відомими спортсменами та зірками світового футболу звертаюся до президента Російської Федерації негайно звільнити українського письменника та режисера Олега Сенцова. Також звертаюся до світової спільноти, демократичних інституцій активізувати зусилля щодо звільнення незаконно ув’язненого Олега Сенцова", - йдеться у зверненні.

У листі зазначено, що ув’язнення О.Сенцова - це один із найбільш кричущих прикладів порушення прав людини. "Обурливо, що талановитого митця, який мав мужність висловити свою громадянську позицію, тримають у в'язниці за сфабрикованою справою. Здоров'я Олега стрімко погіршується. І якщо він залишиться за ґратами, ми можемо не встигнути, станеться трагедія", - йдеться у зверненні.

Віталій Кличко зазначив, що на звільнення О.Сенцова чекають у всьому світі, за нього моляться у багатьох країнах. "Долучаю свій голос до тих, хто вимагає дослухатися до найвідоміших митців, письменників, спортсменів та громадських діячів і повернути на волю Олега Сенцова", - наголосив Віталій Кличко.

У свою чергу активісти організовують акцію пізно ввечері в п'ятницю біля посольства Російської Федерації в Києві. "За допомогою відеопроектора демонструватимемо на фасаді посольства вогонь і портрети українських політв'язнів Кремля. Спочатку портрети, потім вогонь. Приходьте, робіть фоточки чи відео та викладайте в соціальні мережі з хештегом #FreeSentsov", - написали організатори заходу в описі акції в соцмережі Facebook.

Звернення відкрите для підписів.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО), більш відомій як "Білий ведмідь".

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ та анексованому Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА