18:54 13.10.2010

Янукович доручив у місячний термін відпрацювати питання скорочення чиновників - указ

2 хв читати
Янукович доручив у місячний термін відпрацювати питання скорочення чиновників - указ

Київ. 13 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Президент України Віктор Янукович видав указ "Питання діяльності органів виконавчої влади" у зв'язку з рішенням Конституційного Суду від 30 вересня 2010 року про скасування політреформи 2004 року та повернення до Конституції 1996 року.

"Членам Кабінету Міністрів України, керівникам центральних органів виконавчої влади продовжувати виконувати повноваження на посадах, діючи при цьому відповідно до Конституції України, а також норм інших актів законодавства України, що не суперечать Конституції України", - йдеться в тексті указу №953/2010 від 13 жовтня 2010 року, розміщеному на сайті глави держави.

Комітету з економічних реформ доручено опрацювати у місячний строк питання оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, усунення дублювання їх повноважень, забезпечення скорочення чисельності управлінського апарату та витрат на його утримання.

Уряду доручається підготувати законопроекти про приведення законодавчих актів України у відповідність із Конституцією України та подати їх для внесення президентом на розгляд Верховної Ради як невідкладних.

Уряду також доручається внести пропозиції щодо приведення актів президента у відповідність до Конституції.

Крім того, Кабмін має привести свої рішення та забезпечити приведення нормативно-правових актів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із Конституцією України.

Указ набуває чинності з дня його публікації.

Як повідомлялося, 1 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційним закон "Про внесення змін до Конституції України" від 8 грудня 2004 року №2222-ІV (так звана політреформа 2004 року) у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і ухвалення. "Конституційний Суд виходить з того, що визнання неконституційним закону №2222 у зв'язку з порушенням процедури його розгляду та ухвалення означає відновлення дії попередньої редакції норм Конституції, які були змінені, доповнені та виключені законом №2222", - йдеться у рішенні КС.

Суд поклав на органи держвлади обов'язки щодо виконання цього рішення стосовно приведення нормативно-правових актів у відповідність до Конституції України від 28 червня 1996 року в редакції, що існувала до внесення до неї змін законом "Про внесення змін Конституції України" від 8 грудня 2004 року №2222- IV".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА