16:27 27.05.2018

Поліція затримала 34 людини через масові зіткнень на київському ринку

3 хв читати
Поліція затримала 34 людини через масові зіткнень на київському ринку

На ринку біля станції метро "Лісова" в Києві в неділю вранці кілька десятків агресивно налаштованих молодих людей пошкодили торгову точку продавця, який побив військового пенсіонера і був затриманий днем раніше, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За даними правоохоронців, при цьому нападники влаштували сутичку з поліцейськими, зокрема, кидали в них каміння. Внаслідок конфлікту постраждали троє правоохоронців.

Спочатку в поліції повідомили, що в Деснянське районне управління поліції Києва були доставлені 10 активних учасників події, але пізніше уточнили, що "загалом в управління поліції доставили 34 особи: з ними спілкуються правоохоронці для встановлення всіх обставин події".

"Поліцейські втрутилися у ситуацію і припинили протиправні дії. У результаті троє правоохоронців отримали тілесні ушкодження, їм надають медичну допомогу. Десятьох активних учасників затримали і доставили до управління поліції. Зараз слідчі вивчають записи відеонагляду, зокрема і ті, що розміщені у мережі Інтернет, тож діям кожного доставленого нададуть правову кваліфікацію", – розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, слідчі Деснянського управління поліції почали два кримінальних провадження: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Низка ЗМІ заявили про те, що учасники погрому є членами організації С14, які раніше анонсували на ранок неділі зустріч з ветеранськими організаціями біля метро "Лісова", щоб поговорити і присоромити охорону ринку, на очах якої сталося безкарне побиття немолодого чоловіка". Однак погром стався на годину раніше призначеної зустрічі і С14 категорично спростували свою участь у цих подіях, обґрунтувавши, чому вони їх не підтримують.

Днем раніше, у суботу, 26 травня, на ринку біля метро "Лісова" продавець на ринку побив військового пенсіонера, який заступився за жінку.

За словами дочки потерпілого Олени Стойко, жінка з двома синами підійшла до прилавка і хотіла взяти "якийсь пакетик", однак продавець на неї накинувся і почав погрожувати. У цей час повз проходив батько Олени, який зробив зауваження продавцю, на що той спробував вдарити чоловіка, який у відповідь на це викликав поліцію. У процесі з'ясування стосунків продавець все ж таки вдарив в обличчя військового пенсіонера. За словами О.Стойко, у її батька перелом носа та підвищений тиск, а продавець і його друзі втекли з місця події.

Народний депутат України, радник глава МВС Антон Геращенко повідомив увечері того ж дня, що поліція затримала нападника, ним виявився 24-річний громадянин Грузії. При цьому його особистість допомогли встановити його земляки з грузинської громади на ринку біля станції "Лісова", які засудили його напад на літню людину. За словами депутата, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею хуліганство, а якщо травми постраждалого виявляться середньої тяжкості, звинувачення буде перекваліфіковано.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА